Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμένος: Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων


Μέσω Twitter ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου έχασε τη ζωή του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος πιλότος ήταν ενταγμένος στο δυναμικό της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας και ήταν γεννημένος την 3η Ιουνίου 1984. 



Πεντάγωνο: Δεν υπήρξε εμπλοκή

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία που αναπτύχθηκε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει απο το FIR ανά τη εισοδο του.

Πτώση Mirage 2000 είχε συμβεί και πριν ένα χρόνο στις Σποράδες

Ένα αντίστοιχο περιστατικό με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας είχε συμβεί σχεδόν ένα χρόνο πριν τη σημερινή πτώση του πολεμικού αεροσκάφους Μirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου.

Συγκεκριμένα, ένα εκπαιδευτικό μονοθέσιο αεροσκάφος Mirage 2000 της 332 Μοίρας της πολεμικής αεροπορίας είχε καταπέσει στην περιοχή της Σκόπελου, την 29η Μαΐου 2017, δεκαπέντε μίλια νότια των Σποράδων.

Σε εκείνο το περιστατικό, το αεροσκάφος τότε ήταν το νούμερο δύο ενός σχηματισμού δύο μαχητικών του ιδίου τύπου, τα οποία συμμετείχαν σε άσκηση, έχοντας απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Τότε, ο πιλότος εγκατέλειψε με ασφάλεια το αεροσκάφος, το οποίο είχε παρουσιάσει βλάβη στον κινητήρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]