Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουν εκμετρήσει πια τον πολιτικό βίο τους


Ο κόσμος κατάλαβε και έπαψε να εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Θα το αντιληφθούν μια και καλή με τα αποτελέσματα των εκλογών

Από τον Μιχάλη Κ. Δερμιτζάκη

Oταν το 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούσε δυναμικά τον πολιτικό αγώνα του για την κατάκτηση της πρωθυπουργίας, πολύ λίγοι πίστευαν πως θα τα καταφέρει. Μοίραζε, όμως, υποσχέσεις αφειδώς, έταζε λαγούς με πετραχήλια και αναλάμβανε διαρκώς τόσες δεσμεύσεις που, αν και φάνταζαν εξαρχής ουτοπικές, ανέβασαν τη δημοτικότητά του σε ποσοστά πρωτόγνωρα, άνω του 60%, η δε δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ από το 3%-3,5%, που ήταν μέχρι τότε, σχεδόν δεκαπλασιάστηκε.

Ηταν η εποχή των μεγάλων «ΘΑ» και των απείρου κάλλους υποσχέσεων, χωρίς, όμως, αντίκρισμα! ΘΑ έσχιζε τα Μνημόνια και ΘΑ τα καταργούσε από την πρώτη μέρα με μόνο έναν νόμο. ΘΑ καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. ΘΑ επανέφερε τους μισθούς στα 751 ευρώ. ΔΕΝ θα μείωνε τις συντάξεις, ούτε θα επέτρεπε την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση! Ηταν η εποχή του «Go back, κυρία Μέρκελ», η εποχή του «Δεν πληρώνω» ΕΝΦΙΑ, φόρους και διόδια. Και τόσες άλλες υποσχέσεις, που προκαλούσαν θυμηδία και οργή σε κάθε σώφρονα και συνετό πολίτη.

Κι όμως, μεγάλη μερίδα του λαού τον πίστεψε, τον θεώρησε «οιονεί σωτήρα του» και τον έκανε δύο φορές πρωθυπουργό! Γιατί ο προδομένος αυτός λαός είχε χάσει κάθε πίστη και ελπίδα στους λοιπούς πολιτικούς, που τους θεωρούσε, συλλήβδην, υπεύθυνους για την πολυεπίπεδη κρίση, οικονομική, κοινωνική και ηθική. Μια κρίση που αφάνισε ανθρώπινες ζωές, διέλυσε οικογένειες, έδιωξε τα παιδιά μας από την Ελλάδα, η οποία συνεχώς απορφανίζεται και αφελληνίζεται και ξεπουλιέται, με τον πλούτο μας μαζί, στους «ευαγείς» αφέντες μας, τους Ευρωπαίους εταίρους, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ! Τα ψέματα, όμως, όσο περίτεχνα και αν σερβίρονται, «έχουν κοντά ποδάρια» και τα όνειρα κάποτε τελειώνουν. Και τότε ακολουθούν η νέμεσις και η σκληρή πραγματικότητα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός έχει υποστεί σημαντική φθορά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητά του βρίσκεται σε κάθετη πτώση! Οι αιτίες, πολλές. Τα τεράστια προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματά του, με τα οποία δύο φορές παραπλάνησε τον λαό,· τα λάθη της κυβέρνησης, οι παλινωδίες και οι συνεχείς κυβιστήσεις του,· η διγλωσσία που μετέρχονται, άλλα να λένε στον λαό και άλλα εκτός Ελλάδας,· η διαφοροποίηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, των συναρμόδιων υπουργών, βουλευτών και στελεχών σε εθνικά θέματα μέγιστης σημασίας που αποδυναμώνουν τις ελληνικές θέσεις αντί να ακολουθούν κοινή γραμμή στην αντιμετώπισή τους!

Στο Σκοπιανό, όταν τα εκατομμύρια των Ελλήνων της χώρας μας και της Διασποράς υπερασπίζονταν δυναμικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας και διαδήλωναν την άρνησή τους στο ξεπούλημα του ονόματος, της ψυχής και της Ιστορίας της Ελλάδας, ο μεν πρωθυπουργός τούς αποκαλούσε σκοταδιστές και εθνικιστές (!), μια θέση, βέβαια, που κάθε άλλο παρά το εθνικό συμφέρον και την επιβαλλόμενη εθνική γραμμή υπηρετεί, οι δε ΑΝ.ΕΛ. διαχώριζαν τη θέση τους από αυτήν του πρωθυπουργού.

Στα ελληνοτουρκικά, εθνική αγωνία διακατέχει τους Ελληνες, αφού οι μεταξύ μας σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο από ποτέ σημείο τους. Ανέκαθεν οι Τούρκοι ηγέτες ήταν και είναι κακοί, δύσκολοι και άρπαγες, όχι μόνο έναντι των γειτόνων τους αλλά και έναντι των απώτατων λαών του Βορρά, της Δύσης και της Ανατολής! Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείψει η Ελλάδα από τις επεκτατικές και αρπακτικές διαθέσεις τους, με τον αμύθητο υπέργειο, υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο και τη στρατηγική θέση της - σημείο συνάντησης τριών ηπείρων!

Ο αυταρχικός και αλαζόνας Ερντογάν, με την ομηρία των δύο στρατιωτικών μας, την εμβολή του πλοίου μας στα Ιμια, τις καθημερινές παραβιάσεις του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου μας και την ιταμή διεκδίκηση της θαλάσσιας και της χερσαίας εθνικής κυριαρχίας μας και του εθνικού πλούτου μας, στέλνει παντού μηνύματα πως δεν αναγνωρίζει ούτε και συγκινείται από φιλίες! Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο πρωθυπουργός μας πανηγύριζε για την «επιτυχία» της επίσκεψης, τον Δεκέμβριο 2017, του σουλτάνου στην Ελλάδα!

Στην οικονομία, οι κυβερνητικές επιλογές που αναμένονται στο εγγύς μέλλον θα καταστήσουν ακόμη περισσότερο εφιαλτική τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων! Οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατά χιλιάδες κάθε μήνα, η σοβαρή μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, η αύξηση των τιμών των ακινήτων σε υποβαθμισμένες περιοχές (!), για να μη μειωθούν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η σκληρή και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, και όσες άλλες επιλογές ακολουθήσουν, θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις, απεργίες και κοινωνικούς κραδασμούς. Οι πολυθρύλητες υποσχέσεις του πρωθυπουργού για δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια αποτελούν άλλη μια «καθαρή πομφόλυγα» και πολιτική απάτη ολκής. Ο κόσμος, όμως, τους έχει καταλάβει και έπαψε να τους εμπιστεύεται και να τους στηρίζει. Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ., έχει «εκμετρήσει» πια τον πολιτικό βίο της. Θα το αντιληφθεί μια και καλή με τα αποτελέσματα των εκλογών, που, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν.

Γιατί και τα δύο κόμματα και οι επικεφαλής τους αγνόησαν επιδεικτικά την πολιτική πραγματικότητα και την (πολιτική) συμβουλή του Αγάθωνα, μέγιστου αρχαίου τραγικού μας: Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]