Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία θέλει κι άλλους μετανάστες για τη “μηχανή” της οικονομίας και την ευημερία της


Η Γερμανία θα χρειαστεί περισσότερους ξένους εργαζόμενους προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει ανάπτυξη και ευημερία, τονίζεται σε μελέτη ινστιτούτου που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ανοδική τάση στη γερμανική αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια πιθανότατα δεν θα καταγραφόταν δίχως τη μετανάστευση, τονίζεται στη μελέτη του γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου (IW).

Ο αριθμός των ξένων που εργάζονται στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1,3 εκατ. από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2017, ενώ ο αριθμός των γερμανών εργαζομένων αυξήθηκε κατά 1,6 εκατ. το ίδιο διάστημα, κατά τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη μελέτη (1). Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ξένοι που εργάζονται στη Γερμανία είναι πολίτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι 386.000 είναι υπήκοοι κρατών εκτός ΕΕ.

Το ινστιτούτο προειδοποιεί εξάλλου ότι το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των Γερμανών ενδέχεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
«Μπορεί να προβλεφθεί ότι η συμμετοχή γερμανών πολιτών στο εργατικό δυναμικό θα μειωθεί απότομα την επόμενη δεκαετία», σημειώνεται στη μελέτη του ινστιτούτου.

Ακόμη, το IW εκτιμά πως η Γερμανία σταδιακά θα εξαρτάται περισσότερο από εργαζόμενους προερχόμενους από κράτη εκτός ΕΕ στο μέλλον, καθώς οι μετανάστες από τα ευρωπαϊκά κράτη θα γίνονται όλο και λιγότεροι διότι θα είναι απολύτως απαραίτητοι στις δικές τους χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αγορά εργασίας λόγω κυρίως της γήρανσης του πληθυσμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Α, έτσι ; Τότε να της στείλουμε, όλους όσους έχουμε εδώ, αλλά και αυτούς που θα έρθουν, από τώρα και στο εξής ! Να μη μείνει εδώ κανείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]