Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Διευκρινιστική δήλωση:

Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά.

Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε
από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.

Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

https://www.facebook.com/event.php?eid=117281175024666

Πηγή

Το κίνημα έχει ονομαστεί "Οι Αγανακτισμένοι" και γεννήθηκε στις 15 Μαΐου.

Τη σκυτάλη από το κίνημα των Indignados της Ισπανίας φαίνεται ότι παίρνουν οι Έλληνες, καθώς εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, και κυρίως στο Facebook, γκρουπ που καλούν σε συγκεντρώσεις, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πάτρα.
Η κίνηση πήρε τέτοιες διαστάσεις
, ώστε μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν εμφανιστεί καλέσματα για συγκεντρώσεις στον Πύργο, στα Ιωάννινα, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στη Λάρισα, στην Κοζάνη, στη Χίο, την Πρέβεζα, στην Ιεράπετρα, στην Καρδίτσα, στο Ρέθυμνο, στη Σητεία, στην Κεφαλλονιά, στη Λευκάδα, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή και στη Ζάκυνθο.

Το διαδικτυακό αυτό κίνημα είχε άμεσα τεράστια ανταπόκριση, ενώ πολλές ήταν οι συζητήσεις ανάμεσα στους χρήστες του Διαδικτύου για το ποιος καλεί σε αυτή την εκδήλωση, καθώς κι αν κρύβονται πολιτικά συμφέροντα πίσω από το εγχείρημα.


Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα της συγκέντρωσης, υπό την ονομασία "
Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", γινόταν λόγος για "ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη", "χωρίς σχέδιο και πλάνο, χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις".

Στην αρχική ανακοίνωση υπήρχε η επισήμανση ότι "δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε".


Τονίζεται δε ότι "η κινητοποίηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού".

Παρόμοια λογική είχαν και τα καλέσματα για τις υπόλοιπες πόλεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]