Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατροκοσμάς: Γενικός Πόλεμος μετά από διπλή Πασχαλιά και διπλό καλοκαίρι

Θα έρθει ξαφνικά… Έτος 2014;

Γράφει ο δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Ο πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο μέγας αυτός Άγιος της πίστης μας, ο γίγαντας εθνομάρτυρας του νεότερου ελληνισμού, μίλησε στους υπόδουλους τότε Ρωμηούς τη γλώσσα την προορατική. «Είδε» βαθιά μέσα στον μέλλοντα χρόνο όχι μόνο τα επερχόμενα για την εποχή του γεγονότα που θα οδηγούσαν στην απελευθέρωση του γένους, αλλά και τα συμβάντα που χαρακτηρίζουν την δική μας εποχή!
Περίπου 250 χρόνια από τον καιρό που έζησε και έδρασε ο πατροκοσμάς,, τα περισσότερα από όσα προείδε τα έχουμε ήδη ζήσει ή… κοντεύουμε να τα ζήσουμε…! (σημ.: Για τα όσα εκπληκτικά είπε και έκανε ο Άγιος Κοσμάς, βλέπε και το έργο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη «Ο Πατροκοσμάς για τους έσχατους καιρούς», εκδόσεις «Ελεύθερη Ώρα», Αθήνα 2012).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι καιροί που ζούμε είναι αποκαλυπτικοί και, ίσως, εσχατολογικοί. Ο Πατροκοσμάς είπε: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει»! Επίσης είπε: «Θα συμβεί όταν θα πέσουν δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια μαζί»…! Και, τέλος, είπε ακόμη: «Μετά τον γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος με το αρνί»…
Αυτές οι τρεις προφητείες είναι άμεσα συνδεόμενες μεταξύ τους. Ιδιαίτερα δε, κατά μερικούς ερευνητές, αρμόζουν πάρα πολύ στα όσα δραματικά βιώνει τις ώρες αυτές η ανθρωπότητα και, κυρίως, η περιοχή μας. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε άρθρα μας για το πώς ολόκληρη η ενδιάμεση περιοχή της Ευρασίας «φλέγεται» απ’ άκρο σ’ άκρο: «Αραβική άνοιξη», «κρίση χρέους», της νότιας Ευρώπης, εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και στη μέση… Ελλάδα και Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα»!

Κάποτε ο Πατροκοσμάς τριγυρνούσε στα χωριά της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας εκ των θρυλικών περιοδειών του. Εκεί μόρφωνε τα πλήθη, αλλά και ξεσήκωνε τον ελληνισμό για εθνική λευτεριά και πίστη. Σε ένα χωριό λοιπόν της ορεινής Φωκίδας, το χωριό Δάφνος, στάθηκε μπροστά στους Έλληνες και είπε τη γνωστή «κωδική» του φράση (με την οποία αφύπνιζε το υποσυνείδητο των σκλαβωμένων ραγιάδων): «Το ποθούμενο θα γίνει όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί»!
Φράση ιδιαίτερα βαθύτατου συμβολισμού και σημασίας, που ιστορικά δικαιώθηκε.
Κάποιος όμως χωρικός τον ρώτησε να εξηγήσει περαιτέρω, τι εννοεί ο Πατροκοσμάς με αυτά του τα αινιγματικά λεγόμενα. Και συμπλήρωσε τότε ο Άγιος: «Θα έρθουν δύο χρονιές, η μία πίσω από την άλλη, που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας! Γράψτε το, για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω»…

Ήδη,. Πριν από μερικά χρόνια, σε σχετικό κείμενό μας, γράψαμε ότι η χρονιά εκείνη με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συμπέσουν δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια, είναι το… έτος 2014! Δηλαδή φέτος!!!
Στο βιβλίο μας «Ο Πατροκοσμάς για τους έσχατους καιρούς» (σ.69) διαβάζουμε και τα εξής ενδιαφέροντα: «Η περιβόητη προφητεία του, ότι δηλαδή «το ποθούμενο θα έρθει όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί», πέφτει το έτος 2014! Γιατί, Διότι τη χρονιά εκείνη συμπίπτει το Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών (20 Απριλίου), ενώ ήδη από τώρα εδικοί επιστήμονες (μετεωρολόγοι) κάνουν αναφορές ότι την ίδια χρονιά θα έχουμε γενική λειψυδρία και φοβερή ζέστη, με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίας, άρα δεν θα γνωρίσουμε καθόλου χειμώνα (θα συμπέσουν δηλαδή δύο καλοκαίρια μαζί…)».

Αυτά γράφαμε πριν από λίγα χρόνια. Ιδού τώρα τι λένε οι επιστήμονες. Ως γνωστόν, πριν από μερικές μόνο ημέρες, είχαμε τα γνωστά φοβερά φαινόμενα με την κακοκαιρία σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, που προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές. Ερευνητές μακροχρόνιων προβλέψεων θεωρούν ότι αμέσως μετά από ανάλογα καιρικά φαινόμενα ακολουθεί απίστευτος καύσωνας! Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουμε το περίφημο «διπλό καλοκαίρι» από τα μέσα του μήνα Μαρτίου, εφόσον για τότε προσδιορίζουν οι μετεωρολόγοι την εμφάνιση αυτών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών…
Θα έχουμε, λοιπόν, σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, εντός του 2014 (σε μερικές μόνο εβδομάδες από σήμερα) τόσο τη «διπλή Πασχαλιά» όσο και το «διπλό καλοκαίρι»…
Μετά όμως τι; Θα ακολουθήσει άραγε ο γενικός πόλεμος, για τον οποίο κάνει λόγο ο Πατροκοσμάς;
Ως γνωστόν, αυτός ο πόλεμος ταυτίζεται ήδη από τους περισσότερους μελετητές με τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, που θα είναι μετά βεβαιότητας (λόγω των υπερσύγχρονων προηγμένων οπλικών τεχνολογιών) ο πλέον καταστροφικός όλων των εποχών για την ανθρωπότητα! Μάλιστα, εάν όντως «πιαστεί από πάνω» (ρήση κι αυτή του Πατροκοσμά…), δηλαδή από την Ουκρανία, τότε… πολλά είναι τα δεινά που μας περιμένουν!

Ο Πατροκοσμάς είπε επίσης: «Θα έρθει ξεφνικά»! Και, πράγματι, όλα θα γίνουν ξαφνικά!... Είναι θέμα χρόνου πια το αποκορύφωμα της έντασης και της τραγωδίας που μαστίζει σήμερα τον πλανήτη, με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που διαδραματίζονται στη χώρα μας και στον κόσμο όλο…
Πολλοί αναμένουν με αγωνία τον ψηφιακό αντίχριστο, το θηρίο της Νέας Εποχής, που θα στήσει την ηλεκτρονική του δικτατορία επί του κόσμου τούτου. Οι άθλιοι πολιτικάντηδες που βλέπουμε, όπως είναι π.χ. στην Ελλάδα το δίδυμο «χοντρού» (Βουβουζέλου) και «λιγνού» (Σαμαρά), δεν είναι παρά άβουλα όργανα στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων, βρωμερές μαριονέτες που κουνούν εκ του παρασκηνίου άδηλα αφεντικά, με σκοπό την υποδούλωση των ανθρώπων και την απώλεια των ψυχών μας!...
Όχι μόνο σε «λύση» δεν θα οδηγήσουν ποτέ την Ελλάδα οι σαμαρο-βουβουζέλοι, αλλά συνειδητά αποκοιμίζουν τα «πρόβατα» (Ελληνικό λαό), προκειμένου να τα οδηγήσουν σύντομα σε απίστευτη σφαγή – γενοκτονία!

Οι μεγάλες εξελίξεις ήδη γίνονται γύρω μας. Συμβαίνουν πραγματικά «σημεία και τέρατα»! Κα οι Έλληνες αντί να αφυπνισθούν και να σηκώσουν ανάστημα έναντι των διεθνών τοκογλύφων και των εδώ υπηρετών τους (όπως π.χ. ο Άδωνης Γεωργιάδης), αναρωτιούνται ακόμα εάν… υπάρχει «πρωτογενές πλεόνασμα»(!) ή εάν μέχρι το 2016,που θα γίνουν οι εκλογές(!), θα έχουμε δει το «φως» στην άκρη του «τούνελ»…!
«Πρωτογενές πλεόνασμα» υπάρχει σίγουρα, αλλά μόνο στην βλακεία όλων εκείνων που ανέχονται ακόμη τον Αντώνη Σαμαρά! Και όσο για το «φως» στην άκρη του «τούνελ», δεν είναι παρά η «λάμψη» που κάνουν οι φωτιές της κόλασης, την οποία ετοιμάζουν για τον ελληνισμό οι προδότες σαμαρο-βουβουζέλοι!!!

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Η διπλή Πασχαλιά έγινε το 1912 (25/3/1912), οπότε συνεορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με την Ανάσταση του Κυρίου. Έκτοτε έχει συμπέσει πολλές φορές ο Ορθόδοξος εορτασμός της Αναστάσεως με τον Παπικό (π.χ. 2001, 2004, 2007). Το 2007 ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή χρονιά, αν θυμάστε κάηκε η μισή Ελλάδα. Παρακαλώ ελέγχετε όσα γράφετε ή αναρτάτε για να μη γελούν εις βάρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερμηνεία ότι ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί "Πασχαλιά" είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν βασίζεται σε καμία εξήγηση φωτισμένων γερόντων. Το ότι η διπλή Πασχαλιά είναι η σύμπτωση του εορτασμού της Αναστάσεως από Ορθοδόξους και Καθολικούς ελέχθη επεξηγηματικώς από τον ίδιο τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

      Διαγραφή
    2. Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου είναι που λέει ο Άγιος Κοσμας.Οταν συμπέσουν Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου και το Άγιο Πάσχα θα γίνουν όλα τα λεγόμενα.Και αυτό προβλέπεται για τις φετινό έτος.Το 2018

      Διαγραφή
    3. Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου είναι που λέει ο Άγιος Κοσμας.Οταν συμπέσουν Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου και το Άγιο Πάσχα θα γίνουν όλα τα λεγόμενα.Και αυτό προβλέπεται για τις φετινό έτος.Το 2018

      Διαγραφή
  2. Συμπλήρωση: Το ποθούμενο, δηλαδή η απελευθέρωση των περιοχών όπου μιλούσε ο Άγιος από το Ρωμέικο, τον Ελληνικό Στρατό, θα ερχόταν όταν έπεφταν δυο Πασχαλιές μαζί. Αυτό έγινε για το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας το 1912.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισης ο μακαριστος μητρ. Σισανιου και Σιατιστης Αντωνιος -Αγιος κατα πολλους- ειχε πει παρουσια πολλων οτι θα ξεκινησει απο τη Συρια, αρα θα "πιαστει" απο κατω ο πολεμος για να συμπεσει και με τις προφητειες του γ. Παϊσιου οτι στον Γ΄παγκοσμιο πολεμο η Ελλαδα λιγα θα παθει λογω ουδετεροτητας. Μηπως η εξ αναγκης ουδετεροτητα σε ολους τους επερχομενους πολεμους ειναι λογω φτωχειας και η φτωχεια μας εκ Θεου, προκειμενου να γλυτωσουμε; γιατι "οποιος λαβει μερος σ αυτο το πολεμο, θα καταστραφει" κατα τον γ. Παϊσιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι με προβληματίζει ο χαρακτηρισμός "γενικός πόλεμος". Γιατί δεν λέει ξεκάθαρα "παγκόσμιος"; Στην Αποκάλυψη γίνεται λόγος για 2 πολέμους, ένας ο Παγκόσμιος και ένας που θα κάνει ο Αντίχριστος. Μήπως ο άγιος Κοσμάς εννοεί αυτόν του Αντιχρίστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός βασιζόμενος στην προφητεία του Αγίου Κοσμά αναφέρει ξεκάθαρα τα σημεία: 1. Πολιτειακή Ανωμαλία 2. Το Διεθνές Κεφάλαιο θα φύγει 3. Ο κόσμος θα χάσεις τις δουλειές του και 4. Θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι. Ακολουθεί η Πρώτη Λαίλαπα κατά την οποία οι Ρώσοι θα χτυπήσουν τους Τούρκους και η Δεύτερη Λαίλαπα κατά την οποία θα αναμετρηθεί στα Στενά η Ρωσία με την Αμερική με 700 εκατ. νεκρούς.
    Η πολιτειακή ανωμαλία έγινε με την μη ανάδειξη προέδρου δημοκρατίας και την προκύρηξη πρόωρων εκλογών. Ακολουθεί η φυγή του Διεθνούς Κεφαλαίου. Κάνετε λίγη υπομονή και θα δείτε και αυτό μέχρι το καλοκαίρι να φεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες είναι αδερφέ. Να αγιάσει το στόμα σου. Κ εγώ εδώ κ 4 μήνες τα λέω αλλά κανείς δε με πιστεύει. 3.6 δις έχουμε αποθέματα μέχρι τέλη μαίου.. κ ας διαβάσει κ κάποιος για το τέμενος του ομάρ που έλεγε ο παίσιος κ ένας γέροντας που έλεγε πότε θα είναι η πόλη πρωτεύουσα που ξέρω ποιος είναι από Σ.. κ όλα θα γίνουν με οικουμενική.

      Διαγραφή
  6. Αν το θεσω σαν ενα προβλημα μαθηματικο και χωρις να υπεισερχομε στο πνευμα προφητειων κλπ, τα ετη 2037 και 2038 θα εχουμε 2 χρονια συνεχη ορθοδοξοι και καθολικοι, κοινη Λαμπρη, αλλα τα 2 καλοκαιρια μαζι ειναι ποιο περιπλοκο στο τι ενοει.
    (εκτος αν το συγκεκριμενο εχει ηδη παρελθει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μαθηματικο σκεπτικο,υποψιαζομαι οτι "2 καλοκαιρια" σημαινουν

      οτι περα απο το καλοκαιρι θα υπαρχει εξισου θερμο φθινοπωρο,ή

      πολυ θερμη ανοιξη που θα θυμιζει καλοκαιρι!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  7. Η πολυ ζεστος χειμωνας που θα φανει ως συνεχεια του καλοκαιριου....οπως ας πουμε ο φετεινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2017
    16 Απριλίου (Ορθόδοξο)
    16 Απριλίου (Λατινικό) Δεν αναφέρω πηγή ψάξτε το στο διαδύκτιο ! άρα το 17 θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τωρα ετοιμαζεται...ας ετοιμασρουμε κ εμεις αναλογα εχουμε ιστορια να τιμησουμε...βαρια φανελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουμε μπει 2019 και ακομα τιποτα απο οσα λενε..που σημαινει ακομα οτι δεν εχει φτασει ο χρονος..Τα σημαδια ειναι οταν θα φυγει το κεφαλαιο ,οταν θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι,..ακομα δεν εφτασε..τωρα τα δυο καλοκαιρια μαζι τι εννοει πρεπει να το ψαξουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντως φετος η ζεστη θυμιζει διπλο καλοκαιρι..ανεβοκατεβαινουν κυβερνησεις ..σεισμος τεκτονικος που θυμιζει εναν μεγαλυτερο που ερχεται..ο 9 που λενε..ο ερτογαν με το βορειο μερος Συρια..Κουρδοι Ρωσσοι ολοι μπλεγμενοι .πολεμος για το νερο(πετρελαιο) ? παντως αναμενονται και αλλα σημαδια ,οπως η προσπαθεια προδοσιας Ελληνικων εδαφων..η Θρακη,,η αστυνομοκρατια οπως με την καταργηση ασυλου(προσχημα) νεα μετρα κατα των πολιτων..ολα αυτα συνθετουν ενα παζλ..οτι ειμαστε κοντα σε γεγεονοτα καιο σεισμο μεγαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως το διπλό καλοκαίρι τελείωσε σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2019. Η διπλή Πασχαλιά ήταν το 2018(παλαιό ημερολόγιο όπως την εποχή του Πατέρα Κοσμά του Αιτωλού). Δεν είμαι σίγουρος για αυτά που λέω, είμαι σίγουρος όμως ότι πιστεύω στο Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]