Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βοσκόπουλος, Παρίσης και Βαλλιανάτος έφτυσαν ολόκληρο τον Ελληνισμό μέσα από την εκπομπή του Χαρδαβέλλα

Ο απαράδεκτος Χαρδαβέλας:

«Το ποτήρι είναι και μισογεμάτο και μισοάδειο…»

Η υπομονή έχει και τα όριά της...

μετά, ακολουθεί η ...βλακεία...


Είδαμε τελικά την αθέατη πλευρά του κόσμου ή απλά είδαμε την κατάρρευση και την ισοπέδωση ενός μεγάλου ονόματος της Ελληνικής δημοσιογραφία; Δυστυχώς, τίποτε από τα δύο. Στην πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα, «Ο αθέατος κόσμος», γίναμε μάρτυρες της ανικανότητας χειρισμού ενός θέματος από τον κυρίο Χαρδαβέλα, αλλά και του φοβικού συνδρόμου του δημοσιογράφου μπροστά στην πιθανότητα να τον χαρακτηρίσουν (οι γνωστοί-άγνωστοι ακραίοι ανθελληνικοί παράγοντες) «εθνικιστή»!
Ανίκανος όντας να χειριστεί το ανύπαρκτο θέμα των μειονοτήτων και ιδιαίτερα της, κατά φαντασίαν, «Μακεδονικής μειονότητας», ο γνωστός πολύ καλός και έμπειρος δημοσιογράφος καταβαραθρώθηκε και εξευτελίσθηκε από τον γνωστό είρωνα (και χλευαστή της Ελλάδας, των Ελλήνων και εν γένει του Ελληνισμού) Βοσκόπουλο του «Ουρανίου Τόξου», ο οποίος συνεπικουρούμενος του επίσης γνωστότατου για τα ανθελληνικά του αισθήματα Παρίση, αλλά και του «βασιλιά των gay» Γρηγόρη Βαλλιανάτου, έδωσαν ένα ρεσιτάλ ξεδιάντροπης επίθεσης κατά της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, του Ελληνισμού του Μακεδονικού πνεύματος και γενικότερα κατά της λογικής. Το «τρίο» αυτό, κατάφερε να εξοργίσει «λόγω και έργω» κάθε νοήμονα άνθρωπο που παρακολούθησε τον κύριο Χαρδαβέλα να κάνει συνεχείς «πάσες» και να επιτρέπει να ισοπεδώνεται τόσο ο ίδιος όσο και η μέχρι τώρα δημοσιογραφική του αρτιότητα και αντικειμενικότητα.

Οι φαιδρότητες που ακούστηκαν στην εν λόγω τηλεοπτική εκπομπή ήταν πάρα πολλές, αλλά κάποιες από αυτές είναι αδύνατο να μην τις επισημάνω:
- Ανέχτηκε τις συνεχείς παρεμβάσεις των τριών (Βοσκόπουλος, Παρίσης και κυρίως Βαλλιανάτος) κάθε φορά που κάποιος από τους παρευρισκόμενους συνομιλητές προσπαθούσε να εξηγήσει το αδιανόητο και τα ανιστόρητο των αιτιάσεων περί «μακεδονικής μειονότητας». Όταν μάλιστα κάποια στιγμή, ένας από τους ομιλητές άρχισε να αναφέρεται σε ιστορικά στοιχεία, ο κύριος Χαρδαβέλας παρενέβει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και είπε επακριβώς: «εδώ δεν κάνουμε ιστορία»!!! αγνοώντας ή θέλοντας να παρακαμφθούν τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν τα ψεύδη του «τρίο μπελκάντο». Μα, κύριε Χαρδαβέλα, στην ιστορία και στα πραγματικά γεγονότα βρίσκονται οι απαντήσεις και όχι στους αχυρένιους ισχυρισμούς του Βοσκόπουλου και του Βαλλιανάτου.
- Ο κύριος Βοσκόπουλος ισχυρίσθηκε, σε ένα σημείο της εκπομπής, στο οποίο συζητούνταν η επίσκεψη της κυρίας Μακ Ντούγκαλ στην Έδεσσα και στην εκεί (παράτυπη) ενημέρωση που δέχθηκε από το «Ουράνιο Τόξο» (και που φεύγοντας η κυρία Μακ Ντούγκαλ επαναλάμβανε συνεχώς «δεν είμαι εδώ, δεν είμαι εδώ…»), πως οι πολίτες δίνουν συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους μόνο εάν οι ίδιοι το επιθυμούν. Πολύ σωστά! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της συζήτησης δεν επρόκειτο για απλούς πολίτες, αλλά για μέλη ενεργά του πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», δηλαδή πολιτικά στελέχη! Και ως πολιτικά στελέχη, υποχρεωμένος ήταν τόσο ο κύριος Βοσκόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι της παρέας του να απαντήσουν σε ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων και να μην απευθυνθούν αποκλειστικά και μόνο σε τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους των Σκοπίων. Ο κύριος Χαρδαβέλας, παρά την τεράστια εμπειρία του, το παρέβλεψε και αυτό, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει (παραδόξως) ως «μαξιλαράκι» όταν δυσκόλευαν τα πράγματα, στην συζήτηση, για τον κύριο Βοσκόπουλο.
- Το ρεπορτάζ που έκανε η δημοσιογραφική ομάδα του κυρίου Χαρδαβέλα στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, «σε τυχαίους πολίτες», επειδή δεν γνωρίζει ανθρώπους στην περιοχή, έδειξε ΜΟΝΟ οπαδούς και υπέρμαχους του σκεπτικού του κυρίου Βοσκόπουλου και του «Ουράνιου Τόξου» και καμία άλλη άποψη!!! Δηλαδή, ο κύριος Χαρδαβέλας θέλησε να μας πείσει πως δεν πήγε συστημένος και τυχαία βρήκε να πάρει συνεντεύξεις ή θέλησε (δια της πλαγίας οδού) να μας περάσει την άποψη πως «όποιον και αν ρωτήσετε στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας θα σας μιλήσει για την «μακεδονική μειονότητα» και τα πάθη της από την Ελληνική Πολιτεία»!!! Φαντάζομαι πως την συγκεκριμένη εκπομπή θα την είδαν και πολλοί κάτοικοι της Μακεδονίας και είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν σχημάτισαν την εικόνα που με προσοχή θέλησε να μας περάσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
- Η εμφάνιση ανθρώπων από τα Σκόπια και ιδιαίτερα μίας γηραιάς κυρίας που ήταν μέλος του (τότε) ΚΚΕ και που έφυγε από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της παιδιά που τα χρησιμοποίησε ως «ασπίδα» για την ζωή της, ήταν ίσως το αποκορύφωμα του αίσχους!!! Καμία ερώτηση δεν έγινε στην «ανήμπορη» γριούλα για τις επιλογές που έκανε η ίδια στο παρελθόν. Μάλιστα, κ ενώ φαινόταν επειδεικτικά, ο ρεπόρτερ του κυρίου Χαρδαβέλα, δεν έκανε ούτε μία ερώτηση στην «καημένη γριούλα» για την βράβευσή της από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι που της έγινε στο πρόσφατο παρελθόν!!! Ανέχτηκε ο ρεπόρτερ το «συναισθηματικό φορτίο» που η «εδική επί της προπαγάνδας» γριούλα επέλεξε να προωθήσει, χωρίς να της υποβάλει σημαντικές ερωτήσεις, όπως: ποια η σχέση της με το καθεστώς Τίτο και ποια η σχέση της με το σημερινό κυβερνών κόμμα των Σκοπίων. Αρκέστηκε ο κύριος Χαρδαβέλας να μας παρουσιάσει (μετά από μοντάζ) τις αιτιάσεις της του στυλ: «εμείς ζητάμε να πάμε στους τάφους των γονιών μας», «εμείς ζητάμε να τραγουδάμε τα τραγούδια μας και να μιλάμε τη γλώσσα μας»… Πραγματικά, συγκινητική στιγμή, από μία ανήμπορη(;) γριούλα, που ζητούσε να δει τους απογόνους των συγγενών της στην Αθήνα… αλλά όταν ρωτήθηκε γιατί ζητάει περιουσία από το Ελληνικό κράτος, αυτή απαντούσε μονοκόματα «άλλο αυτό…» και άλλαζε την κουβέντα δίνοντας βάρος στο συνασθηματισμό του τηλεθεατή!!!
- Οι αιτιάσεις για δικαώμα στον αυτοπροσδιορισμό και σεβασμό στις μειονότητες από τον κύριο Βοσκόπουλο, ήταν ιδιαιτέρως δημοκρατικές… Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε σε ένα ποσοστό «μακεδόνων» της τάξης του 5% στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, που μετά το άλλαξε εν ριπή οφθαλμού (και κατά τη ρήση του λόγου) σε 5% πανελλαδικά, ο κύριος Χαρδαβέλας δεν είπε κουβέντα!!! Ούτε μία διόρθωση… ούτε μία υπενθύμιση της πραγματικότητας…!!! Συνεχίζοντας, ο κύριος Βοσκόπουλος, απαίτησε η δημοκρατία της Ελλάδας να σεβαστεί το 5% (δεν είπε της Φλώρινας, αφήνοντάς το να πλανάται ως 5% πανελλαδικά) και να συζητήσει μαζί του για τα αιτήματά του!!! Έγινε ιδιαίτερα εξοργιστικός ο είρωνας κύριος Βοσκόπουλος, όταν ισχυρίστηκε ύπαρξη «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και παρά τις αντιδράσεις του παρόντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρίου Σγουρίδη (πρώην Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής), ο κύριος Χαρδαβέλας συνέχισε να δίνει τον λόγο (φερόμενος απρεπώς και υψώνοντας τον τόνο της φωνήςτου προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, μόνιμου κατοίκου της Ξάνθης και της Θράκης) στον κύριο Βοσκόπουλο, ο οποίος εσκεμμένα ξεχνούσε να αναφερθεί στη Συνθήκη της Λωζάνης και στο πως ορίζεται σε αυτήν ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης. Και ο κύριος Χαρδαβέλας άκουγε σιωπηλά… απαγορεύοντας όμως οποιαδήποτε παρέμβαση των παρευρισκομένων που προσπαθούσαν να καταρρίψουν τις αθλιότητες που το "τρίο μπελκάντο" εκτόξευε μέσω της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος"!!!
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η στάση του κυρίου Λιάνη, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά και αποστόμωσε τους γελοίους "μειονοτικούς" και τον καταγέλαστο Βαλλιανάτο. Μπράβο στον κύριο Λιάνη, μπράβο και στον κύριο Βελόπουλο που επίσης με τηλεφωνική του παρέμβαση απέδειξε μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα ανιστόρητα και εξωπραγματικά που οι Βοσκόπουλος, Παρίσης και Βαλλιανάτος ξεστόμιζαν, στο όνομα της Δημοκρατίας.
Προσωπικά, θα είχα να κάνω μία πρόταση προς τους "δημοκρατικούς" αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως "μακεδόνες": Αφού η Τουρκία και η Αμερική, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας είναι τόσο δημοκρατικές χώρες, μήπως επιθυμείτε η συμπεριφορά της Ελλάδας να είναι ανάλογη; Μήπως επιθυμείτε να σας συμπεριφερθεί η Ελλάδα όπως η Τουρκία στους Πόντιους, στους Κούρδους, στους Αλεβίτες και στις άλλες εθνικές μειονότητες που διαβιούν στο εσωτερικό της χώρας αυτής; Μήπως όμως θέλετε να σας συμπεριφερθεί το Ελληνικό Κράτος και οι Έλληνες πολίτες, όπως η ΗΠΑ αντιμετώπισαν τους γηγενείς ινδιάνους ή όπως συμπεριφέρονταν και συμπεριφέρονται στους έγχρωμους (μαύρους, μεξικανούς, νοτιοαμερικανούς, κινέζους κ.α.);
Αποφασίστε τι θέλετε. Και μην προκαλείτε, εκμεταλλευόμενοι την ανεκτικότητα των Ελλήνων ή τους φόβους των δημοσιογράφων (μήπως τους χαρακτηρίσουν εθνικιστές). Ξεστομίστε αυτά που σκέφτεστε κύριε Βοσκόπουλε. Πείτε τις μύχιες σκέψεις σας. Για μία φορά στη ζωή σας φανείτε ειλικρινής απέναντι σε αυτούς που θέλετε να σας σέβονται (και που ισχυρίζεστε ότι σας καταπιέζουν). Γιατί δεν το κάνετε; Αν και, μεταξύ μας, η γλώσσα του σώματός σας (στην εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλα) έλεγε πολλά περισσότερα από αυτά που θα θέλατε να γνωρίζουμε για τους πραγματικούς σας σκοπούς.
Όσο για τον αξιοσέβαστο δημοσιογράφο, τον κύριο Χαρδαβέλα, νομίζω ότι απλά απέτυχε να ελέγξει την ροή των λεγομένων από το "τρίο μπελκάντο" κατά της διάρκεια της εκπομπής του. Απλά, δεν ήταν σε θέση να χειριστεί ένα πολιτικό και μείζονος σημασίας εθνικό θέμα... Δεν ξέρω εάν αυτό έτυχε ή εάν πέτυχε, αλλά προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως ο κύριος Χαρδαβέλας απλά απέτυχε στο να αντιμετωπίσει το βάρος των ζητημάτων που τέθηκαν...
Αξιότιμε και σεβαστέ κύριε Χαρδαβέλλα, είπατε πως "το ποτήρι είναι μισοάδειο είναι και μισογεμάτο", δίνοντας ίσο βάρος, ίδια ευθύνη, ίδια δίκαια, τόσο στους καλοπληρωμένους (εξάλλου το παραδέχθηκαν) υπαλλήλους του κυρίου Σόρος (Βοσκόπουλος, Παρίσης και Βαλλιανάτος), όσο και στην Ελληνική πλευρά. Εάν αλήθεια το πιστεύετε αυτό, μήπως θα μπορούσατε να μας κάνετε και μία ενδελεχέστερη ανάλυση, προσκομίζοντάς μας τα σχετικά ιστορικά (και όχι διαστρεβλωμένα) ιστορικά στοιχεία; Και, αλήθεια, πως θα σας φαινόταν εάν η ίδια έκφραση ("το ποτήρι είναι μισοάδειο είναι και μισογεμάτο") λεγόταν για την εκπομπή σας και τους στόχους που έχετε θέσει εσείς σαν δημοσιογράφος, αλλά και σαν άνθρωπος, μέσα από αυτήν;
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Είναι και πολλά ακόμη ζητήματα τα οποία αξίζουν ανάλυσης, για την συγκεκριμένη εκπομπή, τα οποία όμως αφήνω σε εξειδικευμένους στο θέμα να τα θέσουν, να τα αναπτύξουν και να τα αναλύσουν όπως πρέπει. Και φυσικά οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου μπορούν να προσθέσουν, σχολιάζοντας, την δική τους άποψη, την δική τους οπτική γωνία και τα ζητήματα που προέκυψαν στην ατυχή αυτή εκπομπή ενός επιτυχημένου και αξιολογότατου δημοσιογράφου, του κυρίου Χαρδαβέλα...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έστειλα στο newsline@alter.gr με θέμα http://video.google.com/videoplay?docid=684809060174481007 την ακόλουθη επιστολή:

    Με την παρούσα γράφω να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη λίγο ενημερωτική & πολύ προπαγανδιστική εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της 10.03.2009 η οποία για του λόγου του αληθές έχει προστεθεί στη φαρέτρα της σκοπιανής αλυτρωτικής προπαγάνδας http://youtube.com/watch?v=qrko1Dshocw
    Αντί άλλων σχολίων προσυπογράφω τις ευστοχότατες αναλύσεις του http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_8352.html & http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_3628.html & καλώ δημόσια όλους τους Έλληνες να την
    παρακολουθήσουν τόσο για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον σταθμό ALTER & τους συμμετέχοντες στην εν λόγω εκπομπή
    όσο & για να διδαχθούν μέσω του Ενημερωτικού Δελτίου του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Η.Π.Α. & Καναδά με θέμα: Απροκάλυπτη προπαγάνδα Σκοπιανών στην Ελληνική τηλεόραση-Εμψυχωτικό μήνυμα του Π. Βοσκόπουλου για δράση Σκοπιανών μέσα στην Ελλάδα http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6008.html όσα παρέλειψαν να τους
    ενημερώσουν οι συντελεστές της εκπομπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]