Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε τα λάθη στην El Pais

  • «Κάναμε λάθος που δεν πήραμε άμεσα μέτρα»
  • Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει πακέτο διαρθρωτικών αλλαγών το οποία σε μεσοπρόθεσμη βάση θα βοηθούσαν στην εκτόνωση των πιέσεων στην αγορά
Χρειάστηκαν πάνω από 6 μήνες διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν σοβαρά λάθη και παλινωδίες από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, για να ακουσθεί το πρώτο «mea culpa», έστω και διά της πλαγίου οδού.
Η πρώτη παραδοχή λαθών έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομίας στη Μαδρίτη.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ισπανίδα συντάκτρια του δημοσιεύματος, με μία κίνηση που δεν συνηθίζεται από τους οικονομικούς αξιωματούχους, ο Ελληνας υπουργός οικονομικών εξέφρασε ένα mea culpa μετά την άτυπη σύνοδο του Εcofin το Σάββατο. Και το έκανε για την έλλειψη συγκεκριμενοποίησης από την πλευρά της κυβέρνησής του των μέτρων που θα παρθούν μεσοπρόθεσμα.
«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν την τιμωρία που υφίσταται το ελληνικό χρέος. Η πρώτη είναι ότι οι αγορές στηρίζουν τις περικοπές αυτού του έτους αλλά δεν βλέπουν αρκετά μέτρα προσαρμογής για τα επόμενα χρόνια», παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να βγάλει λεφτά εκμεταλλευόμενος αυτή την κατάσταση».
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που υπαινίσσεται ο Ελληνας υπουργός είναι αυτά στα οποία θα επικεντρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ. Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει πακέτο διαρθρωτικών αλλαγών το οποία σε μεσοπρόθεσμη βάση θα βοηθούσαν στην εκτόνωση των πιέσεων στην αγορά.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κυριαι Παπακοστντινου εσης και υ παρεα σας καιρος μνα παρετηθηται ααν εχεται εστω λιγη αξηοπρεπεια και εστω λιγο φιλοτημο
    Και κατη αλο εισθε η δεν εισθε ελληνας πολυτης εαν εισθε παρετηθηται εστω και την τελαιυταια ορα αν σεβεσται των τοπο που επικαλησθε οτι γενηθηκαται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]