Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πλέον - Ο Παπανδρέου είπε πως θα μας ενημερώσει για όσα θα πάθουμε...!

  • Θέμα ημερών είναι πλέον η υποβολή αιτήματος για προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου
  • Θα ήταν ίσως πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό, αντί να μας ενημερώσει απλώς γι’αυτό που πρόκειται να συμβεί, να μας ρωτήσει αν θέλουμε να συμβεί...
«Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό», τόνισε προαναγγέλλοντας την αναγκαστική προσφυγή στο ΔΝΤ.
Θέλοντας να μειώσει κάπως τις εντυπώσεις από τα σκληρά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση του είπε: «Αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτήρηση στην οποία βρίσκεται η χώρα, που σημαίνει ότι είναι υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και χωρίς το μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα θα ήταν ήδη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας».
Δηλαδή, προσπαθεί να μας πείσει ότι θα αλλάξει κάτι επειδή η ΕΕ είναι μέσα στο πακέτο. Τι θα αλλάξει όμως αφού το ΔΝΤ είναι αυτό που θα επιβάλλει τους όρους;
Άλλωστε, η πρώτη απαίτηση είναι η σύνταξη να δίνεται στα 67 ενώ ακολουθούν οι περικοπές σε μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα.
Εκεί όμως που πέσαμε κάτω ανάσκελα ήταν όταν είπε το αμίμητο πως θα ….ενημερώσει λεπτομερώς και με ειλικρίνεια τους πολίτες για ότι πρόκειται να συμβεί.
Δε χρειάζεται κ. Πρωθυπουργέ, βλέπουμε την κατάντια των χωρών οι οποίες έπεσαν στα χέρια του ΔΝΤ.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]