Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απροσάρμοστοι οι τούρκοι στην Γερμανία

  • Η πολυπόθητη προσαρμογή των Τούρκων στην Γερμανία συναντά ακόμη και σήμερα δυσκολίες, παρ' ότι μιλάμε πλέον για την τρίτη γενεά μεταναστών από την Τουρκία. Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους πέντε Τούρκους μετανάστες μιλά καθόλου έως και ελάχιστα γερμανικά
Οι Πολωνοί, οι Έλληνες και οι Ιταλοί, καθώς και αρκετοί μετανάστες από την πρώην Γιουγκοσλαβία προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα και εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Αυτά τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδος «Die Welt» (Ο Κόσμος) μετά από έρευνα που έγινε με εντολή του τμήματος μεταναστών και προσφύγων του γερμανικού ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών.
Το συνολικό αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει μόνο συγκεκριμένες ομάδες από τους 6,8 εκ. μετανάστες που ζουν στην Γερμανία έχουν προσαρμοσθεί. «Κατέχουν την γερμανική γλώσσα τόσο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινές τους ανάγκες και στην απαιτήσεις της εργασίας τους χωρίς προβλήματα» γράφουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές για τις συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες. Αισθητές είναι οι διαφοροποιήσεις ανά ομάδα μεταναστών, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Όπως γράφει η εφημερίδα, σχεδόν δύο τρίτα των Πολωνών που ζουν εκεί και εξήντα τοις εκατό των Ελλήνων έχουν ολοκληρωμένη είτε την δευτεροβάθμια είτε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους με τους Ιταλούς και τους Γιουγκοσλάβους ν' ακολουθούν.
Ανάμεσα στους Τούρκους βρέθηκε μόνο ένα 41% το οποίο έχει τελειώσει το σχολείο, ενώ συγχρόνως οι Τουρκάλες υπερεκπροσωπούνται με ένα 7% στην ομάδα των αναλφαβήτων της χώρας. Αλλά και οι κοινωνικές διαφορές είναι αισθητές σύμφωνα με την έρευνα. Πάνω από 15% των Τούρκων και μόνο ένα 7,6% των Ελλήνων ζουν από επιδόματα, ενώ η διαφορά εκτοξεύεται εις ό,τι αφορά την γνώση της γερμανικής γλώσσας.
Κάθε πέμπτος Τούρκος δεν μιλά την γλώσσα, την ώρα που αυτό ισχύει για κάθε δέκατο έβδομο Ιταλό και κάθε δέκατο Πολωνό. Οι μισοί Τούρκοι δεν έχουν καμμία επαφή με τον γερμανικό πληθυσμό της χώρας. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο μέρος των Ιταλών και των μεταναστών από την πρώην Γιουγκοσλαβία έχουν κοινωνικές συναντήσεις πάνω από μία φορά την εβδομάδα με Γερμανούς.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]