Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτρα για φέτος τέλος...!

  • Κανένα πρόσθετο δημοσιονομικό, φορολογικό κ.λ.π. μέτρο πέρα από αυτά που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, δεν προβλέπεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της Κομισιόν, να προτείνουν για το 2010 το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων- διαπραγματεύσεων των αποστολών τους στην Αθήνα οι οποίες ξεκινούν, βρέξει-χιονίσει, αύριο, Τετάρτη, το αργότερο την Πέμπτη
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαπραγματεύσεις αυτές υπολογίζεται να διαρκέσουν δύο το πολύ τρεις εβδομάδες. Ως βάση εργασίας θα ληφθεί το περιεχόμενο του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει εγκρίνει το ΕΚΟΦΙΝ και το ΔΝΤ, προκειμένου να συντάξουν την πρόταση τους για τα επιπρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του πολυετούς (3ετούς) λειτουργίας μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Η ίδια πάντα πηγή διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ σε συνεργασία με την ΕΚΤ και την Κομισιόν θα διαμορφώσουν νέες προτάσεις για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε, για την περαιτέρω, σταδιακή μείωση των δαπανών στο δημόσιο, αλλά, αυτή τη φορά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις διαρθρωτικού τύπου αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, την θέσπιση κανόνων για μεγαλύτερη «ευκαμψία» στη λειτουργία της αγορά εργασίας κ.λ.π. για τα δύο επόμενα χρόνια, 2011 και 2012.
Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν θα είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Σέρβας Ντερόοζ (Βέλγος-Φλαμανδός) ο οποίος γνωρίζει από την προηγούμενη φορά που είχε διαπραγματευθεί στην Αθήνα τα πρόσθετα μέτρα (που ανήγγειλε ο κ. Παπανδρέου στις αρχές Μαρτίου), πριν από την πρόσφατη επίσκεψη του επιτρόπου Όλι Ρεν, τους Έλληνες συνομιλητές του αλλά και αυτούς των αποστολών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ γεγονός, που κατά την άποψη της ίδιας πηγής, θα κάνει πιο εύκολες τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.
Ακόμη και με τη προσφυγή στο σύστημα της τηλεδιάσκεψης αν συνεχίσουν να μένουν κλειστά τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μέχρι και την Τετάρτη, θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν για την διαμόρφωση του πολυετούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος τύπου του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]