Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαρόζο: Υψηλά τα επιτόκια για την Ελλάδα

  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα ότι είναι "πάρα πολύ υψηλά" τα επιτόκια στο μηχανισμό της βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης που διεξάγεται στο ευρωκοινοβούλιο
"Ατυχώς", ανέφερε ο κ. Μπαρόζο, "η μοναδική εφικτή λύση ήταν η παρουσιασθείσα", επικαλούμενος τη σχετική συμφωνία της 12ης Απριλίου σε επίπεδο υπουργών των Εξωτερικών της ευρωζώνης, ενώ παρέπεμψε ρητά, προκειμένου να δοθεί μία απάντηση, στην ίδια την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Πράγματι, ενώ άλλα κράτη-μέλη στην 16μελή ευρωζώνη συμφώνησαν, εάν το ζητήσει η Αθήνα να δανειοδοτηθεί με 30 δισ.ευρώ, για να ανατροφοδοτήσει το εξωτερικό της χρέος, η Γερμανία η οποία από την αρχή ήταν επιφυλακτική έκανε αγώνα για το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο στα δάνεια αυτά, ώστε να μην δοθεί η εικόνα ότι η ευρωζώνη ανταμείβει τους "κακούς μαθητές" στο δημοσιονομικό πεδίο.
Πράγματι, στην αγορά ομολόγων, τα γερμανικά κρατικά έχουν επιτόκιο περίπου 3%, το δε 5% υπολείπεται ως προς το 7% που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις δανειστικές κεφαλαιαγορές.
Όμως ο οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ με συνέντευξή του στην "Μοντ" επισημαίνει ότι το 5% είναι πολύ υψηλό επιτόκιο για τις τωρινές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα και προϊδέασε ότι δεν είναι το σωστό.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]