Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος βουλευτής: Ίσως αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Ινδιάνων


Η τουρκική Βουλή είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την αναγνώριση της λεγόμενης βορειοαμερικανικής γενοκτονίας των ιθαγενών πληθυσμών στις ΗΠΑ, εάν μια τέτοια πρόταση φτάσει ενώπιον της, δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής Όζτουρκ Γιλμάζ, μιλώντας τη Δευτέρα στο Sputnik, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα αναγνωρίσει τη σφαγή των ιθαγενών της Αμερικής ως γενοκτονία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

"Εάν λάβει ένα τέτοιο αίτημα το κοινοβούλιο, πιστεύω ότι θα ληφθεί η απόφαση (να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αμερικανών ιθαγενών). Ελπίζω ότι αυτή η δήλωση δεν θα σταματήσει στον πρόεδρο και θα συζητηθεί περαιτέρω από εμάς στο κοινοβούλιο", δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής.


Επίσης, υποστήριξε ότι η απόφαση της Γερουσίας θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις ΗΠΑ-Τουρκικές σχέσεις.

"Εκείνοι που το υιοθέτησαν, ενεργούσαν αποκλειστικά για το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο με τη συμμετοχή του αρμενικού λόμπι και έχει ως στόχο να κερδίσει την υποστήριξή τους [των Αρμενίων των ΗΠΑ] στις επικείμενες εκλογές", πρόσθεσε ο Γιλμάζ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν ξερω κατα ποσο θα χαιρονταν οι Ινδιανοι αν η γενοκτονια τους αναγνωριζοταν απο διαχρονικο

    σφαγεα αλλων λαων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]