Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian για προσφυγικό: «Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της»


Στα όριά της έχει φτάσει η Ελλάδα όσον αφορά το ζήτημα του προσφυγικού, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, κάνοντας λόγο για «δραματική κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου με τις αυξημένες ροές» και καταγράφοντας την ελληνική αντίδραση.

«Η Ελλάδα λέει ότι έχει φτάσει στο όριά της καθώς οι αφίξεις των προσφύγων δεν δείχνουν καθόλου να μειώνονται», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας πως η Αθήνα επισημαίνει ότι «η ΕΕ πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη για την προσφυγικές ροές».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «παρά τις καταιγίδες και τις βροχοπτώσεις του χειμώνα, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στις ελληνικές ακτές δεν μειώνεται», με τις αφίξεις να είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.


«Η σημαντική αύξηση των προσφύγων άσκησε πιέσεις σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να λάβει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στη προσφυγικό από τον προκάτοχό της. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε την ΕΕ να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τα άλλα κράτη που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν όλο και περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες», επισημαίνει ο Guardian.

Παράλληλα, επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο Guardian αναφέρει πως «περίπου 40.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά στη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Λέρο που φιλοξενούνται κυρίως σε υπερπλήρεις καταυλισμούς σχεδιασμένους για 5.400 άτομα. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες αποσυμφόρησης των νησιών, οι αρχές κατάφεραν να μεταφέρουν περίπου 10.000 άτομα στην ενδοχώρα τους τελευταίους μήνες», προσθέτει.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως «το νέο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ είναι έτοιμο να καταρτίσει νέες πολιτικές για την πρόκληση της μετανάστευσης και η Αθήνα αναφέρει ότι είναι σημαντικό οι Βρυξέλλες να αναγνωρίσουν την ανάγκη να μοιραστούν ισότιμα οι αιτούντες άσυλο μεταξύ των κρατών μελών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]