Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουδείς Ευρωπαίος αξιωματούχος στην υποδοχή του Ερντογάν στη Γενεύη


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στη Γενεύη για να παραστεί στο 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, στις 17-18 Δεκεμβρίου.

Το φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συμφωνίας για τους Πρόσφυγες, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελβετία. Αξιωματούχοι από 120 χώρες-μέλη του ΟΗΕ αναμένεται να συμμετάσχουν στο φόρουμ, το οποίο θα ασχοληθεί με πολλά θέματα, ιδίως την ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης με τις χώρες υποδοχής.

Ο Erdoğan προσγειώθηκε στη Γενεύη τη Δευτέρα, μαζί με τη σύζυγό του Emine, τον υπουργό Εσωτερικών, Süleyman Soylu, τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Berat Albayrak, τον υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar και τον αντιπρόεδρο του AKP, Numan Kurtuluş. Δεν διοργανώθηκε επίσημη τελετή για την υποδοχή της τουρκικής αντιπροσωπείας.


Η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με μια μικρή ομάδα Τούρκων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο Τούρκος πρεσβευτής στη Βέρνη, ο İlhan Saygılı και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών, Sadık Arslan. Ο Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του μετεφέρθησαν στη συνέχεια στο Four Seasons, μπροστά από το οποίο συγκεντρώθηκαν μόνο περί τους 30 υποστηρικτές.



Κανένας αξιωματούχος από την Ελβετία ούτε από τον ΟΗΕ, δεν υποδέχτηκε τον Ερντογάν ούτε στο ξενοδοχείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει στο φόρουμ την Τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, μαζικές διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη του "ανεπιθύμητου καλεσμένου".

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]