Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: «Δεν έχει δικαιοδοσία στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»


Νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας πως «(σ.σ.: η ΕΕ) δεν έχει δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας», ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, σημείωσε πως είναι «μια σημαντική κίνηση απέναντι σε όσους θα ήθελαν να μας στριμώξουν».

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «ήταν αναμενόμενο η ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο και στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει δίκιο αυτή τη φορά καθώς δεν έχει δικαιοδοσία να παίρνει αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μ. Τσαβούσογλου τόνισε πως «το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να αποφασίσει (σ.σ. για το θέμα). Η ΕΕ μπορεί μόνο να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις. Αυτές οι πολιτικές απόψεις, ωστόσο, είναι τελείως άκυρες όσον αφορά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».


Ο κ Τσαβούσογλου συμπλήρωσε πως «πολλές χώρες προσπάθησαν να “εξαφανίσουν” την Τουρκία, όπως έκαναν και με την Κύπρο (σ.σ.: εννοώνταςτο ψευδοκράτος)» σημειώνοντας ότι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη θα βοηθήσει και τις δυο χώρες.

Τέλος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις ενεργειακές συμφωνίες που έχουν υπογράψει η Ελλάδα και η Κύπρος με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ σημειώνοντας ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι «μια σημαντική κίνηση απέναντι σε όσους θα ήθελαν να μας στριμώξουν».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]