Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα τι γίνεται;


Αν θέλεις να κάνεις κάτι, θα βρεις έναν τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία. Και ο Ερντογάν, επειδή δεν θέλει τη Χάγη...

Έχουμε έναν έξαλλο γείτονα που μεθοδεύει όπως μπορεί καλύτερα τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του. Από τη Συρία και τους Κούρδους έως την Κύπρο και το φυσικό αέριο, το Αιγαίο, τις ΑΟΖ, ό,τι θεωρεί με την πλέον διασταλτική ερμηνεία «ζωτικό χώρο» του τον... κατουράει, όπως τα σκυλιά, για να τον οριοθετήσει...

Μόνο που στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας υπάρχουν κανόνες. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι η ελληνική πλευρά ολιγώρησε στο παρελθόν στη ρύθμιση της ΑΟΖ με τη Λιβύη, και πάλι ισχυρό όπλο της και «καταφυγή» της είναι το Διεθνές Δίκαιο.


Εκεί μπορούμε να έχουμε και να βρίσκουμε σταθερούς συμμάχους. Εκεί η Τουρκία θα αναγκάζεται να απολογείται και να προσπαθεί με «ακροβασίες» να δικαιολογεί τις αποφασισμένες, επιθετικές στην ουσία, πολιτικές της. Για να αποδείξει ο Ερντογάν ότι αξίζει ένα κάδρο με το πρόσωπό του, δίπλα σε αυτό του Κεμάλ Ατατούρκ, στους δημόσιους χώρους της Τουρκίας, για τον επόμενο αιώνα.

Μια αραβική παροιμία λέει: Αν θέλεις να κάνεις κάτι, θα βρεις έναν τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία. Και ο Ερντογάν, επειδή δεν θέλει τη Χάγη, βρίσκει χίλιες δικαιολογίες γύρω γύρω. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Έστειλε ερευνητικό σκάφος να τρυπήσει στην κυπριακή ΑΟΖ. Αν θέλει να το κάνει σε ύδατα της Ελλάδας, τότε η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι αποφασισμένες για την απάντηση.

Δεν πρέπει ο Ερντογάν να παρερμηνεύσει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και πιθανή μελλοντική προσφυγή στη Χάγη με άμβλυνση της αποφασιστικότητας και της εθνικής ομοψυχίας αν, ο μη γένοιτο, επιχειρήσει η Τουρκία κάποια «αλλιώτικα» Ιμια...

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]