Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετανάστες παραδέχονται πως λάμβαναν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις


Στην παραδοχή πως λάμβαναν ψευδείς βεβαιώσεις από ιδιώτες γιατρούς με απώτερο στόχο να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι» και να πάρουν άσυλο προχώρησαν δύο μετανάστες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, γεγονός είχε καταγγελθεί και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, οι δύο άντρες παραδέχθηκαν μπροστά στην κάμερα του Star πως έλαβαν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις που «αποδείκνυαν» πως είναι ευάλωτοι κι ως εκ τούτοι τα έγγραφά τους για παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων γίνονταν δεκτά χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο από τις αρχές.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, οι βεβαιώσεις χορηγούνταν κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ σε αυτές οι γιατροί βεβαίωναν πως οι μετανάστες παρουσίαζαν στρες και συμπτώματα αϋπνίας, κατάθλιψης και τάσεων αυτοκτονίας.


Μάλιστα, η ίδια διάγνωση αφορούσε σε χιλιάδες περιπτώσεις μεταναστών, ενώ ως επιχείρημα από την πλευρά των μεταναστών (κυρίως από το Αφγανιστάν) παρουσιαζόταν η κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους.

Το παραπάνω γεγονός κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κάνει λόγο για «βιομηχανία που στήθηκε από ιδιώτες γιατρούς και υπαλλήλους υπηρεσιών ασύλου» ώστε να βαφτίζουν άκριτα ως «ευάλωτοι λόγω μετατραυματικού στρες» χιλιάδες αιτούντες άσυλο με αποτέλεσμα «να μην γίνονται επιστροφές» και τα συγκεκριμένα άτομα να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]