Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Μόσχα για αγορά μαχητικών Su-35


Άγκυρα και Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Άγκυρα και η Μόσχα ενδέχεται επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας μερικά ανταλλακτικά των αεροσκαφών να κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Επιπλέον συστήματα S400

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ίντερφαξ την περασμένη Τετάρτη, Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν συνομιλίες για την παράδοση επιπλέον ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Άγκυρα, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πωλήσεων αμυντικών συστημάτων.


Η Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη αποκλειστεί από ένα πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και συμμετοχής στην κατασκευή τους και αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, συνεπώς τυχόν αγορά και ενός υπερσύγχρονου ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα αναμένεται να προκαλέσει ακόμα πιο έντονους κλυδωνισμούς στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]