Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση-κόλαφος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία


Παράνομες απελάσεις προσφύγων με απειλές και ξυλοδαρμούς

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τις τουρκικές αρχές για παράνομες απελάσεις Σύρων προσφύγων σε εμπόλεμες περιοχές της χώρας της Μέσης Ανατολής όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, ενώ κάνει λόγο για απειλές, εκβιασμούς ακόμα και ξυλοδαρμούς σε βάρος των προσφύγων από Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Άννας Σία, ερευνήτριας της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών, εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στην Τουρκία με σκοπό να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην πατρίδα τους, απελάθηκαν από τις τουρκικές αρχές πίσω στην πατρίδα τους, ενώ ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για πιέσεις ώστε να υπογράψουν έγγραφα «εθελούσιας επιστροφής» στη Συρία.

«Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας ότι πρόσφυγες από τη Συρία επιλέγουν να επιστρέψουν πίσω στον πόλεμο είναι επικίνδυνοι και ανέντιμοι. Η δική μας έρευνα δείχνει ότι τους εξαπατούν ή τους αναγκάζουν να επιστρέψουν» αναφέρει η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα περιστατικά τα οποία καταγγέλει η Διεθνής Αμνηστία αφορούν το διάστημα μέχρι και πριν την τουρκική εισβολή στη βορειανατολική Συρία, με την οργάνωση να κάνει λόγο για απειλές, εκβιασμούς ακόμα και ξυλοδαρμούς από Τούρκους αστυνομικούς και αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την κ. Μία, οι πρόσφυγες που κατήγγειλαν τις απελάσεις από την Τουρκία υποστήριξαν πως έπεσαν θύματα ξυλοδαρμών και ψυχολογικής βίας από τους Τούρκους, ενώ άλλοι αναφέρουν πως κλήθηκαν να υπογράψουν παραπλανητικά γραφειοκρατικά έγγραφα με απώτερο στόχο την εξαπάτησή τους και την επιστροφή τους στις εμπόλεμες περιοχές.

Τέλος, στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρεται πως πιθανότατα πρόκειται για εκατοντάδες ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Συρία με παρόμοιες μεθόδους, βάσει των συνεντεύξεων μαζί τους, ωστόσο απουσιάζουν τα επίσημα έγγραφα αναφορικά με τις απελάσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]