Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυπριακό: Εννέα όροι από την Τουρκία


Λίστα με εννέα όρους στο Κυπριακό κατέγραψε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο απαιτήσεων ενόψει των επόμενων κινήσεων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών σ’ ένα μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι εννέα όροι που θέτει η Τουρκία και απαιτεί συμμόρφωση από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους είναι:

1. Λύση ομοσπονδίας – Συζητείται και δεν αποκλείεται αλλά δεν τη θεωρεί ως τη μόνη λύση.

2. Να οριστεί το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων – Να αποφασίσουν τα εμπλεκόμενα μέρη τι θα διαπραγματευτούν, να βάλουν όλοι τις απόψεις τους και "αφού ληφθεί αυτή η απόφαση πρέπει να ορίσουμε ξεκάθαρα το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων".

3. Να ετοιμαστεί έγγραφο διαπραγματεύσεων: "Πρέπει τα στοιχεία που αποτελούν την πολιτική ισότητα να κατατεθούν. Τα στοιχεία της πολιτικής ισότητας που είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Τουρκοκύπριους, όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία, η αποτελεσματική συμμετοχή και η συν μία ψήφος, πρέπει πλέον να συγκεκριμενοποιηθούν, έτσι όταν αύριο φτάσουμε εκεί, εάν θα ξεκινήσουμε με αυτό το έγγραφο των διαπραγματεύσεων, πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα".


4. Πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα: "Τέλειωσαν πλέον οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες γίνεται απλώς αναφορά. Όλα θα είναι καθαρά".

5. Οι συνθέσεις των ανεπίσημων διαπραγματεύσεων – Σύνοδος 5+1: Οι δύο πλευρές, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και τα Ηνωμένα Έθνη. Προηγουμένως η συνάντηση Ηνωμένα Έθνη συν οι δύο ηγέτες.

6. Να προηγηθεί κατ’ αρχήν συμφωνία.

7. Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα.

8. Απαιτείται συμμόρφωση - "Αυτή η δουλειά δεν είναι μονόπλευρη".

9. Μήνυμα προς Ελληνοκύπριους: "Εάν οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σε αυτό το πλαίσιο για μας δεν υπάρχει θέμα να διαπραγματευτούμε. Θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά με την ''τδβΚ'' όπως μέχρι σήμερα με έναν πολύ θετικό τρόπο".

Οι όροι που θέτει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραμονές των νέων προσπαθειών στο Κυπριακό και γενικότερα η όλη συμπεριφορά της Τουρκίας, προκαλεί εκ νέου την αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί. Σε γραπτή δήλωσή του ο Ακιντζί διαμηνύει πως όπως απαιτεί να μην μετατραπεί σε μειονότητα των Ελληνοκυπρίων, άλλο τόσο δεν θέλει να μετατραπούν οι Τουρκοκύπριοι σε υπάλληλους της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]