Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αυτοδιασυρμός του κ. Κοτζιά


Του Αλέξανδρου Ασωνίτη

Προκαλεί οπωσδήποτε οίκτο και θλίψη, ο αυτοδιασυρμός του τ. ΥΠΕΞ. Η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος έδωσε βήμα στον ξεχασμένο κ. Κοτζιά τον οποίο, σε πείσμα των γεγονότων, σοβαροί Kύπριοι αναλυτές θεωρούν ότι βοήθησε (φαινομενικώς, ναι) και δεν υπέσκαψε το Κυπριακό που, όπως έχω ξαναγράψει, είχε θέσει ως τρίτο κατά σειρά στόχο του μέτα το ξεπούλημα του Μακεδονικού και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Νότια Αλβανία (Βόρεια Ήπειρο).

Ας δούμε, λοιπόν, πως έκλεισε την συνέντευξή του ο τέως ΥΠΕΞ που στα εθνικά θέματα ανεδείχθη στον αξιότερο διάδοχο της καταστροφικής πολιτικής των Καραμανλή, Αβέρωφ, Μητσοτάκη αλλά κι αυτών των χουντικών ακόμα, δυστυχώς.

Είπε ο κ Κοτζιάς:
Είναι φανερή, λοιπόν, η ανάγκη, πρώτον, να κινητοποιηθεί η ελληνική κοινή γνώμη.
Να εξέλθει, δεύτερον, η αριστερά από τον ύπνο της για την εξωτερική πολιτική
Τρίτον, να υπερασπιστεί πριν από όλα η Ελλάδα τα δικαιώματα του Ελληνισμού ως σύνολο.
Τέταρτον, να πάρει (σημ: η κυβέρνηση) πρακτικά μέτρα αμυντικής και διπλωματικής αποτροπής μιας δεύτερης μετά το 1974 κατοχής της Κύπρου, αυτή τη φορά ως προς την Αιγιαλίτιδα, δηλαδή την Κυριαρχία στη θάλασσα, καθώς και την ΑΟΖ.
Αυτά λέει ανενδοίαστα ο κ Κοτζιάς, λες και δεν είναι:

α) Αυτός που καθύβριζε τον ελληνικό λαό σαν ακροδεξιό, επειδή αντιδρούσε στο ξεπούλημα του Μακεδονικού! Και ζητάει τώρα την κινητοποίηση του λαού, τον οποίο υποτιμά και προσβάλλει πάλι μιλώντας για κοινή γνώμη, όχι για λαό! Παραβλέποντας ταυτόχρονα πόσο δίχασε και εξουθένωσε την ελληνική κοινωνία, πόσο αποπροσανατόλισε την εξωτερική μας πολιτική, πόσο γελοιοποίησε τα αναγνωρισμένα απ’ τον ΟΗΕ ελληνικά δίκαια στο Μακεδονικό. Κι ότι η ιδεοληπτική υποχώρηση τους κατέστησε ακόμα πιο ευάλωτη την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία κι έδωσε αέρα στην Αλβανία και στα Σκόπια. Γιατί το να υποχωρείς χωρίς λόγο, όντας ισχυρότερος, σ’ έναν κόσμο που ο πόντος αντιστοιχεί με χιλιόμετρα, μόνο συμφορές προοιωνίζεται.


Και ταυτόχρονα, ο κ. Κοτζιάς ξαναβρίζει μιλώντας για «υπερπατριώτες», έστω κι αν αναφέρεται στην ΝΔ, την κυβέρνηση της οποίας, όπως και την χώρα, δέσμευσε με την συμφωνία των Πρεσπών.

β) Το τέως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και συγγραφέας αντίστοιχων προπαγανδιστικών βιβλίων, δεν ξέρει ποια είναι η αριστερά; Δεν ξέρει για τον ρόλο της, μαζί με την βασιλοδεξιά, στην ήττα του ‘22, για τον Πουλιόπουλο, για την περηφάνεια του Ζαχαριάδη το ’36 ότι το ΚΚΕ συνέβαλε στην μικρασιατική καταστροφή; Δεν ξέρει τις θέσεις της για το Μακεδονικό από το 1920 με την Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία μέχρι την μειοδοτική συμφωνία που αρχιτεκτόνησε ο ίδιος;

γ) Αυτός που αιτιολόγησε την δολοφονία του Κατσίφα, προβοκάροντας με τον πιο άθλιο και επικίνδυνο τρόπο, ύστερα από σιωπή ημερών, για τον στρατό μας που δήθεν δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, κι ήθελε να κλείσει σε 6 μήνες το μειονοτικό της Αλβανίας (Βόρεια Ήπειρος), μιλάει τώρα για ελληνισμό. Τον ελληνισμό μόνο οι ομογενείς προασπίζουν, όχι οι ελλαδίτικες ελίτ.

Και δ) μιλάει για την ΑΟΖ αυτός που ως παντοδύναμος Υπεξ δεν τόλμησε ούτε προσπάθησε να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ και μας κατηγόρησε ότι είμαστε μονοχαοφάηδες επειδή αναφερόμαστε στο διεθνές δίκαιο, νομιμοποιώντας ο ίδιος προκαταβολικώς τις τούρκικες παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Εξ ου και οι Τούρκοι κάνανε τις δηλώσεις του, μαζί με του κ Κατρούγκαλου, προπαγανδιστικό βίντεο των παρανομιών τους.

Δικαίωμα κάποιων να πιστεύουν ό,τι θέλουν για τον Κοτζιά. («Πού είναι ένας Κοτζιάς να σώσει την Κύπρο;» – Ξεπουλάει την Μακεδονία και καταφτάνει στους κουμπάρους).

Αλλά επειδή τα θέματα αυτά αφορούν την ύπαρξη του ελληνισμού: Αν ο τ. ΥΠΕΞ ήθελε όντως να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και όχι να παραπλανήσει, θα φρόντιζε να ανακηρύξει οπωσδήποτε την ελληνική ΑΟΖ , ώστε να την ενώσουμε με την ΑΟΖ της Κύπρου, πριν τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά. Γιατί, σε περίπτωση συμφωνίας, δεν θα ενωνόταν ποτέ η Ελληνική κι η Κυπρακή ΑΟΖ, κι αυτό θα ήταν η οριστική πανωλεθρία μας.

Αυτή η ανακήρυξη θα ήταν η ουσιαστική θωράκιση, συμπαράσταση στην Κύπρο, το ενιαίο αμυντικό μας δόγμα. Τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, για πρώτη φορά. Αυτό ήταν και είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας. Αλλά δεν το επεδίωξε καν.

ΥΓ: Τόσο που κόπτονται ο Σύριζα και ο κ. Τσίπρας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», μήπως θα ‘πρεπε να πολιτεύονται κι εκεί; Ψυχικώς φαίνεται να νοιώθουν εγγύτερα με τους «Μακεδόνες», παρά με τον «φασίστα» ελληνικό λαό που δεν συμφωνεί με τις Πρέσπες. Κι ο κοπετός ηχεί κακόφωνα την ώρα που η Τουρκία καταλαμβάνει εδάφη της Συρίας και κάνει παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο.

* Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα Εκτέλεση, κυκλοφόρησε φέτος απ’ τις εκδ. Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα.
Άρδην - Ρήξη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]