Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: Ζώνη ασφαλείας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ δεν οδηγεί πουθενά


Η πρόταση για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη βόρεια Συρία, δεν θα οδηγήσει σε τίποτα το καλό, επειδή υπάρχει ήδη συμφωνία για την διευθέτηση της κατάστασης στην χώρα, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κίρκενες της Νορβηγίας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Νορβηγίδα ομόλογο του Ίνε Έρικσεν Σιορέϊντε.

Ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι αυτή την εβδομάδα «άρχισε να κάνει περίεργες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες μερικά μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αυτή την πρόταση , ενώ μερικά δεν την υποστηρίζουν και τόσο». «Εάν όμως ήδη λέγεται ότι οι νατοϊκοί θέλουν να αναλάβουν αυτό το καθήκον (την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο-ανατολική Συρία), τότε φυσικά η πρόταση αυτή δεν εμπεριέχει τίποτα το καλό και δεν χρειάζεται να ψαχνόμαστε. Υπάρχουν οι Ρωσο-τουρκικές συμφωνίες, τις οποίες υποστηρίζουν η Δαμασκός και οι Κούρδοι και οι οποίες πρέπει να εφαρμοσθούν», δήλωσε ο Λαβρόφ.


Αναφερόμενος στην ίδια την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, η οποία θα είναι υπό των έλεγχο διεθνούς δύναμης, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία «προς το παρόν δεν αντιλαμβάνεται καθόλου για ποιο πράγμα συγκεκριμένα γίνεται λόγος». Ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στην αοριστία της πρότασης που έκανε «για πρώτη φορά η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας (Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπαουερ)» είπε «ότι μόλις την έκανε αντιμετωπίσθηκε επικριτικά από άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης»

Στις 21 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Αννεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπαουερ πρότεινε την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας –Τουρκίας υπό την αιγίδα διεθνούς δύναμης με την συμμετοχή της Ρωσίας και της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]