Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει το “όπλο” των μεταναστών: Η αποθράσυνση του νεοσουλτάνου


Του Κώστα Βενιζέλου

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τους Αμερικανούς τα πήρε όλα. Του διαβίβασαν την εξουσία να προελάσει στη Συρία και να εξοντώσει τους Κούρδους. Τα σκαμπανεβάσματα του προέδρου Τραμπ του έστρωσαν κόκκινο χαλί να εισβάλει στη Συρία.

Ο Πούτιν, ο οποίος δεν αντέδρασε στην εισβολή, κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι, περιόρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια σειρά ζητήματα, τα οποία έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος και τα αποδέχθηκε.

Αυτά ήταν αρκετά για να περιορίσουν τις τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις, ωστόσο, δεν τις έχουν εξουδετερώσει. Η Άγκυρα σαφώς και θα έχει ρόλο και λόγο στην περιοχή ενώ θα φανεί στη συνέχεια πώς η Μόσχα θα αντιδράσει εάν η κατοχική Τουρκία παραβιάσει τα συμφωνηθέντα, όπως συνηθίζει να κάνει.

Μετά τις χωριστές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ρωσία, που έχει συνάψει ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας στράφηκε ξανά προς την Ευρώπη χρησιμοποιώντας εν πολλοίς το όπλο του μεταναστευτικού. Χρησιμοποιεί ανθρώπους για να εκβιάσει και να απειλεί.

«Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται (σ.σ. οι Ευρωπαίοι). Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν».


Ο Ερντογάν, επιχειρεί με κάθε τρόπο να στείλει μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δείξει πως δεν φοβάται κυρώσεις της και ότι έχει στα χέρια του ένα «ισοδύναμο τετελεσμένο», που είναι η διοχέτευση μεταναστών προς ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταναστευτικές ροές τρομοκρατούν τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Το τέλος της Ευρώπης θα έρθει από την ανειλικρίνειά της και την διπλοπροσωπία της. Ιδού το Brexit. Άντε να δούμε, φιλοξενείστε κι εσείς εκατοντάδες χιλιάδες (πρόσφυγες). Για να δούμε πως θα τα καταφέρετε κι εσείς», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία υποτίθεται πως είναι υποψήφια για ένταξη χώρα. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν, πρωτίστως επειδή η Άγκυρα αρνείται να εναρμονιστεί με το κοινοτικό κεκτημένο. Θεώρησε και επέμεινε πως η ενταξιακή διαδικασία θα ήταν αλά Τούρκα.

Είναι σαφές πως πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σημαντικά συμφέροντα με την Τουρκία, κατά κύριο λόγο οικονομικά. Κάποιες φοβούνται τις προειδοποιήσεις Ερντογάν για το μεταναστευτικό.

Αυτό προφανώς και το αντιλαμβάνεται η κατοχική Τουρκία γι΄ αυτό και συχνά-πυκνά ρίχνει μια προειδοποιητική βολή ότι θα… ανοίξει τις πόρτες για να γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται Ευρωπαίοι εταίροι μας στην Ε.Ε., όπως κι άλλες χώρες, είναι πως με τη στάση τους αποθρασύνουν τον Ερντογάν.

Η οικονομία της χώρας του διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο και η κατάσταση επιδεινώνεται με την εφαρμογή της επεκτατικής πολιτικής του. Αυτό είναι ένα σημαντικό δεδομένο, που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην αντιμετώπιση της τουρκικής συμπεριφοράς.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]