Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεατής η κυβέρνηση στις αφίξεις μεταναστών


4.000 έφτασαν σε δύο βδομάδες και όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί το ρεκόρ του περσινού Οκτωβρίου

Το Μεταναστευτικό δεν έχει τελειωμό και η Ελλάδα κινδυνεύει κάθε ώρα και κάθε στιγμή, ενώ οι βάρκες με τους πρόσφυγες-μετανάστες φτάνουν κάθε λεπτό στα ελληνικά νησιά. Την ώρα που τα νησιά «βουλιάζουν», η κυβέρνηση με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να βάλει τάξη στο μπάχαλο και μεταφέρει χωρίς καμία οργάνωση τους πρόσφυγες-μετανάστες στα ηπειρωτικά της χώρας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και την οργή των κατοίκων των περιοχών, όπως έγινε στα Βρασνά.

Τις τελευταίες 15 ημέρες έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρεί σε ένα σχέδιο για τη μετακίνηση τις επόμενες 3-4 εβδομάδες τουλάχιστον 3.000 ατόμων από τα κέντρα υποδοχής των νησιών, εκτός από τους περίπου 800 που μεταφέρθηκαν από Σάμο και Μυτιλήνη προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των μεταναστών που έφτασε στα πέντε νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος ήταν 2.214 άτομα, ενώ το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου ο αριθμός τους ήταν 1.649 άτομα.

Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι αυτός ο Οκτώβριος μπορεί να ξεπεράσει το αρνητικό ρεκόρ του Οκτωβρίου του 2018, καθώς τρέμουν για περισσότερες αφίξεις και τα νησιά έχουν ήδη αρνητικό ρεκόρ τετραετίας, αφού όσοι βρίσκονται στα κέντρα ξεπερνούν τους 34.500.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ξενοδοχεία που προτίθενται να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο. Μέχρι να ολοκληρωθεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητεί θέσεις σε συνεννόηση με ξενοδόχους που είχαν φιλοξενήσει άτομα στο παρελθόν.

Επιπλέον, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να μετατρέψει βιομηχανικούς χώρους και εργοστάσια σε χώρους φιλοξενίας.

Ωστόσο κι αυτό το κυβερνητικό σχέδιο έχει πολλές τρύπες, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση των 380 προσφύγων μεταναστών που οδηγήθηκαν στα Βρασνά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και τελικά αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε κατασκήνωση στη βόρεια Εύβοια.


Έδιωξαν τους πρόσφυγες οι κάτοικοι στα Βρασνά!

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών σε καταλύματα της περιοχής τους εμφανίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι των Βρασνών, οι οποίοι έδιωξαν ουσιαστικά τα πούλμαν με τους αλλοδαπούς που κατευθύνονταν στο χωριό τους προερχόμενοι από την Ελευσίνα.

Εδώ και μέρες οι κάτοικοι έστησαν μπλόκα σε κομβικά σημεία της περιοχής, με σκοπό να εμποδίσουν λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες να προσεγγίσουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν συνάψει σχετικές συμβάσεις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, διότι αναμενόταν να φτάσουν στην περιοχή μετανάστες από τη Λέσβο και τη Σάμο. Με την είδηση αυτή επικράτησε αναβρασμός στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης και τα μπλόκα ενισχύθηκαν, ώστε να αποτραπεί η έλευση των μεταναστών.

Όταν λοιπόν έφτασαν -με τη συνοδεία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.- τα λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες στα Βρασνά, βρήκαν κλειστούς τους δρόμους και τους κατοίκους «στο πόδι», με αποτέλεσμα να φύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν εν τέλει σε άλλη δομή, στην περιοχή της Εύβοιας.

Περιφρούρηση

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι στη θέα των ΜΑΤ, που μετέβησαν στο σημείο για να περιφρουρήσουν την εγκατάσταση των μεταναστών, ζήτησαν επιτακτικά την αποχώρηση των μεταναστών και είχαν ενημερώσει νωρίτερα τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής να μη δεχθούν τους μετανάστες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας υποστήριξε: «Η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων».

Αναφορικά με την αντίδραση των κατοίκων των Βρασνών ανέφερε: «Ελεγα ότι ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος, καλούν με τα μεγάφωνα σε κινητοποιήσεις και δεν θα δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Ολα τα μηνύματα όμως που στέλναμε δεν τα άκουγαν».

Παράλληλα, ο κ. Λιάμας υποστήριξε ότι η κατανομή των προσφύγων πρέπει να γίνεται αναλογικά και ισομερώς σε όλη τη χώρα, αναφέροντας ότι στις τρεις δομές του δήμου φιλοξενούνται ήδη 2.000 πρόσφυγες, όσους έχει όλη η Πελοπόννησος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]