Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με fast track διαδικασίες φέρνουν στη Βουλή και τη Συμφωνία των Πρεσπών;


Αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η ρηματική διακοίνωση μέσω της οποίας η Ελληνική πλευρά θα ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνταγματικών αλλαγών από τη Βουλή των Σκοπίων και πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεσή της στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ήδη γίνεται λόγος πως αιτία της επίσπευσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης συνδέεται με το γεγονός πως τα κείμενα των Συνταγματικών Τροπολογιών και του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της χώρας στις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή το περασμένο Σάββατο

Τα κείμενα έχουν μεταφραστεί και με βάσει την ίδια τη συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να την καταθέσει «χωρίς καθυστέρηση» στην Ελληνική Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο το ήδη ταραγμένο κλίμα στο εσωτερικό της χώρας και τους υψηλούς τόνους στην πολιτική σκηνή το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες.


Μάλιστα, υπό τον φόβο να δημιουργηθούν νέα δεδομένα σε βουλευτές που έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως οι τρεις εκ των πέντε που έμειναν στο Ποτάμι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί περαιτέρω καθυστέρηση που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη τριβή και ένταση γύρω από το θέμα.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών άλλωστε κρίνεται πως θα μειώσει και το χρόνο συζήτησης επί του θέματος.

Αν και στη Βουλή δηλώνουν πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται αν μπορεί να βρεθεί φόρμουλα νομική που θα επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας αμέσως μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης και την ολοκλήρωση αν είναι εφικτό το Σάββατο, πριν δηλαδή την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων της Κυριακής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]