Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια ολόκληρη Στρατιά στα σύνορα με τη Συρία έχει ο Ερντογάν έτοιμη για εισβολή…


Με μία ολόκληρη Στρατιά σχεδιάζει να εισβάλει στην Συρία ό ο Ερντογάν πως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και πολλές φορές εκφραστής της κυβερνήσεως Yeni Safak. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τουρκικός Στρατός πρόκειται να χρησιμοποιήσει περίπου 80.000 άνδρες στη σχεδιαζόμενη εισβολή στην βόρεια Συρία για να εξαλείψει την απειλή που προβάλουν οι δυνάμεις των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους.

Η εισβολή θα γίνει στην περιοχή του Manbij και ανατολικά του Ευφράτη από δέκα διαφορετικά σημεία των τουρκοσυριακών συνόρων, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο και τα κέντρα διοίκησης θα βρίσκονται στις τουρκικές πόλεις Şanlıurfa και Kilis. Εφόσον τα σχέδια του Ερντογάν πραγματοποιηθούν θα πρόκειται για την μεγαλύτερη σε όγκο στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας από το 1922 μεγαλύτερη ακόμη και από την εισβολή στην Κύπρο.

Το μέτωπο της επιχείρησης στην βόρειο Συρία θα έχει μήκος 500 χλμ και σε πρώτη φάση οι Τούρκοι θα εισχωρήσουν στο συριακό έδαφος σε βάθος 10 χλμ με στόχο την κατάληψη έκτασης 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και την αποτροπή δημιουργίας μιας ζώνης παράλληλα με τα τουρκοσυριακά σύνορα ελεγχόμενη από τους Κούρδους.


Η δεύτερη φάση του τουρκικού σχεδίου περιλαμβάνει την προώθηση των τουρκικών στρατευμάτων ακόμη 10 χλμ νοτιότερα των συνόρων δημιουργώντας έτσι μια ζώνη ασφαλείας μήκους 500 χλμ και βάθους 20 χλμ διπλασιάζοντας σχεδόν την έκταση που ο τουρκικός Στρατός θα ελέγχει στην βόρεια Συρία. Σύμφωνα με την Yeni Safak το τουρκικό σχέδιο έχει πανικοβάλει ήδη τους Κούρδους αξιωματούχους οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση των οικογενειών τους και των υπαρχόντων τους από τις πόλεις Tal Abyad, Qamishli και Ras al-Ayn.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες για την επικείμενη επιχείρηση και συνεχίζουν να το πράττουν ανανεώνοντας τα δεδομένα που έχουν στοχεύοντας στην καλύτερη προετοιμασία των τουρκικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την αντίδραση των Κούρδων και Αράβων συμμάχων τους καθώς και των ακραίων ισλαμιστών που σημειωτέον δεν υπάρχουν στην περιοχή αυτή παρά μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιότερα πλησίον των συνόρων με το Ιράκ στις δύο όχθες του Ευφράτη.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]