Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πολιτικά παιχνίδια» για τα επεισόδια έξω από το Μαξίμου


Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας προκάλεσαν οι χειρισμοί της φυσικής και πολιτικής ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον τραυματισμό ενός βουλευτή και ενός στελέχους του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την Παρασκευή, στο κέντρο της Αθήνας.

Με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, που έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικές πρακτικές», και την απόφαση του αρχηγείου να μετακινήσει τον επικεφαλής της διμοιρίας πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν, οι συνδικαλιστές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αποδίδουν σε «πολιτικά παιχνίδια» τους χειρισμούς της ηγεσίας.

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους πρακτικές εναντίον μας, για την ικανοποίηση συγκεκριμένων ακροατηρίων (...) αν ήθελαν να δείξουν ευαισθησία, θα έπρεπε να μην υποδεχθούν τους διαδηλωτές με φραγμό από κλούβες των ΜΑΤ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα επεισόδια και οι τραυματισμοί των στελεχών του ΚΚΕ έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον φραγμό από κλούβες που υπήρχε στην Ηρώδου Αττικού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο.


Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του ΠΑΜΕ, τραυματίστηκαν από δακρυγόνα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη, ενώ ταυτόχρονα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ και τόνισε ότι «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία».

Σε απάντηση των παραπάνω και κυρίως της δυσμενούς μετάθεσης του επικεφαλής της διμοιρίας, ο επικεφαλής της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος δήλωσε στην «Κ» ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν παρουσία δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και του υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, οι οποίοι ενέκριναν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις πρωτοβουλίες των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Γιάννης Σουλιώτης
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]