Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: 192 συλλήψεις για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν


Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 192 ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου κληρικού, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Επιχειρήσεις της αστυνομίας με στόχο υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν πραγματοποιούνται τακτικά έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα και πρόσφατα κορυφώθηκαν. Οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη και στα Αδανα διέταξαν την σύλληψη περισσότερων από 100 υπόπτων στρατιωτικών την περασμένη εβδομάδα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Αγκυρας ανακοίνωσε ότι διέταξε την σύλληψη 50 υπόπτων στρατιωτικών - τρεις υπολοχαγοί και 47 λοχίες - καθώς και 55 ανθρώπων που κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό ByLock, έγραψε η εφημερίδα.

Η Τουρκία απαγόρευσε το ByLock έπειτα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα λέγοντας ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν την χρησιμοποίησαν για να επικοινωνήσουν την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν έγινε η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 250 ανθρώπους.


Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη και έχει καταδικάσει την απόπειρα.

Το γραφείο του εισαγγελέα στο Ικόνιο, την επαρχία αυτή της κεντρικής Τουρκίας, διέταξε τη σύλληψη 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων στρατιωτικών υπαλλήλων και των επαφών τους στο δίκτυο του Γκιουλέν, έγραψε η Hurriyet.

Τα γραφεία των εισαγγελέων δύο άλλων επαρχιών - της Μούγλας και του Κοτζάελι - διέταξαν τη σύλληψη 15 και 22 στρατιωτικών υπαλλήλων αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί αναμένοντας να δικαστούν, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί υπάλληλοι και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας εκφράζουν ανησυχίες για τις επιχειρήσεις καταστολής λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόφαση για να καταστείλει τους διαφωνούντες. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα εξαιτίας των σοβαρών απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]