Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγανακτούν οι τουρκοκύπριοι με την ισλαμοποίηση των κατεχόμενων


Στον φόβο ισλαμοποίησης των Τουρκοκυπρίων, αναφέρθηκε και το Politico, σημειώνοντας ότι πολλοί Τουρκοκύπριοι ανησυχούν όλο και περισσότερο

Όταν μετά από το 1974 μεταφέρονταν στον βορρά του νησιού εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι, οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να φεύγουν από το νησί. Σε όσους έλεγαν πως έτσι υφίσταται σοβαρή αλλοίωση η δημογραφική δομή, τους έλεγαν πως "Αυτός που έρχεται είναι Τούρκος, αυτός που φεύγει είναι Τούρκος".

Παρά το γεγονός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο παραβιαζόταν η συνθήκη της Γενεύης, συνέχισαν να μεταφέρουν πληθυσμό στο νησί. Η αντιπολιτευόμενη τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα", έγραψε ότι με συντονισμό από πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της Τουρκίας και με στήριξη εγχώριων συνεργατών, διασφαλίστηκε τόσο η μονιμοποίηση αυτών που έρχονταν, όσο και η διαμόρφωση συνθηκών που ήταν απαραίτητες για να έρθουν και άλλοι. Διότι εκείνοι θα αποτελούσαν την ατμομηχανή σε αυτή την τάξη της λεηλασίας.

Εκείνο όμως που δεν περίμεναν οι Τουρκοκύπριοι, που πολλοί εξ αυτών καλωσόρισαν τους Τούρκους εισβολείς ως απελευθερωτές και συνεργάστηκαν μαζί τους στις βιαιότητες κατά των Ελλήνων, ήταν ότι με την αύξηση του πληθυσμού, αυξήθηκαν και τα μέτρα που επιβάλλονταν κατά των Τουρκοκυπρίων.


Προ ημερών, στην ίδια εφημερίδα, υπήρχε άρθρο με τίτλο "Δεν ανέχεστε τους Σύρους, εμείς πώς σας ανεχτήκαμε"; Αναφερόταν σε περιστατικό που συνέβη στην πόλη Καχραμάν Μαράς, όπου ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι λέγοντας "δεν θέλουμε τους Σύρους Άραβες", δέρνοντας τους Σύρους που βρήκαν μπροστά τους.

Στο άρθρο, δίνεται απάντηση στο ερώτημα των Τούρκων, γιατί δεν τους αγαπούν οι Τουρκοκύπριοι. «Εμείς στην Κύπρο δεν κάναμε εναντίον τους αυτά που οι ίδιοι έκαναν στους Σύρους. Δεν τους επιτεθήκαμε. Ναι, παραπονιόμασταν πάντα επειδή έγιναν πολλαπλάσιοι του πληθυσμού μας, αλλά δεν κάναμε καμία ενέργεια. Αντιθέτως, εκείνοι μας επιτέθηκαν. Δεν τους διώξαμε από τη χώρα μας. Εκείνοι μας έδιωξαν.

» Μας αποκάλεσαν οπαδούς των Ελληνοκυπρίων. Μας αποκάλεσαν προδότες. «Πηγαίνετε να ζήσετε με τους Ελληνοκύπριους στον νότο», μας είπαν. Κανείς εδώ δεν συμπεριφέρθηκε στους εκ Τουρκίας όπως εσείς συμπεριφέρεστε στους Σύρους στην Τουρκία».

Στην εφημερίδα "Πολίτης" της Λευκωσίας, υπήρξε αναφορά ότι μετά το 1974 οι Τουρκοκύπριοι γνωρίστηκαν με τα εγκλήματα τιμής, με επιθέσεις με μαχαίρια, αμέτρητα συμβάντα παρενοχλήσεων και βιασμών και με άλλα πολλά εγκλήματα, από τους "αδελφούς" τους, Τούρκους. Οι φυλακές γέμισαν μετά το 1974. Αν τώρα κτίζονται νέες φυλακές για 765 άτομα, αυτές δεν γίνονται για τους Κύπριους. Για τους εποίκους είναι.

Υπάρχει δε και η εξής σημείωση, την οποία είδατε πολλές φορές εδώ δημοσιευμένη, ότι ο αριθμός των εποίκων, μαζί με τους εναπομείναντες Τουρκοκυπρίπους, πλησιάζει τους 700.000, οπότε έχει πάψει υφισταμένη η αναλογία 80-20. Γράφεται ότι στην Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 500.000 εκ Τουρκίας έναντι 100 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων. Επίσημα στοιχεία δεν δημοσιεύονται.

Στον φόβο ισλαμοποίησης των Τουρκοκυπρίων, αναφέρθηκε και το Politico, σημειώνοντας ότι πολλοί Τουρκοκύπριοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον αυστηρότερο έλεγχο της Άγκυρας, αλλά και τις ισλαμικές τάσεις του Ερντογάν, και φοβούνται πως ο αυξανόμενος θρησκευτικός συντηρητισμός θα εμποδίσει την συμφιλίωση.

Η αυξανόμενη επιρροή της κυβέρνησης Ερντογάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στους Τουρκοκύπριους, όμως οι ανησυχίες τους εντάθηκαν από την κατάρρευση των δεσμεύσεων για επανένωση. Λίγοι βλέπουν ένα μέλλον εκτός τροχιάς της Τουρκίας. Οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι είναι κοσμικοί μουσουλμάνοι, πίνουν αλκοόλ, ενώ οι γυναίκες δεν φορούν μαντίλες. Αυτό που φοβούνται είναι ότι η Άγκυρα θα διαβρώσει βαθμιαία τον τρόπο ζωής τους, χτίζοντας τεμένη και ενθαρρύνοντας τη θρησκευτική παιδεία.

Κλείνω, με την δήλωση του Μπουράκ Μαβίς, γραμματέα της τουρκοκυπριακής διδασκαλικής ομοσπονδίας KTOS, η οποία διεξάγει εκστρατεία κατά της θρησκευτικής επιρροής στα σχολεία. «Συχνά λέμε στους Ελληνοκύπριους: αν η λύση καθυστερήσει κι άλλο, δεν θα βρείτε Τουρκοκύπριους για να δώσετε το χέρι».

Ο Μακεδών
Voria
https://www.voria.gr/article/aganaktoun-i-tourkokiprii-me-tin-islamopiisi-ton-katechomenon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]