Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατηγικός ο στόχος κατά της Ελλάδας από Αλβανούς πολιτικούς


Ελληνοφοβική πολιτική ακολουθούν τα Τίρανα για να καλύψουν όσο μπορούν τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους λαούς τους

Ίδια στρατηγική από δύο χώρες με κακόβουλους πολιτικούς, την Τουρκία και την Αλβανία, που ακολουθούν ελληνοφοβική πολιτική για να καλύψουν όσο μπορούν τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους λαούς τους, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για αλυτρωτισμό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δημιουργώντας από τώρα το κατάλληλο κλίμα.

Αυτό στην Αλβανία επιτυγχάνεται, ώστε σε δημοσκοπήσεις να απαντούν οι πολίτες ότι εχθροί τους είναι Σέρβοι και Έλληνες. Αντί δηλαδή, ο πολιτικός κόσμος της Αλβανίας, να φροντίσει για την δημιουργία καλών σχέσεων, τουλάχιστον με την Ελλάδα, όπου ζουν άνω των 500.000 Αλβανών, οι οποίοι διαβιούν και προκόβουν στην χώρα μας χωρίς αποκλεισμούς, καλλιεργείται μεθοδικά από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου η ελληνοφοβία.

Πολιτική εκπομπή της "JAVA", σε επισκόπηση των γεγονότων της εβδομάδας μετά την δολοφονία του Κ. Κατσίφα, δεν άφησε ουσιαστικά να ακουστούν οι μετριοπαθείς απόψεις του πρώην Πρέσβη της Αλβανίας Μπ. Ζενέλι, που υπηρέτησε στην Αθήνα, και υποστηρίζει την βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Δεν μπόρεσε να αναπτύξει πλήρως τις απόψεις του, διακοπτόμενος από τον μισαλλόδοξο πρώην διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, με την υποστήριξη του γνωστού ανθέλληνα δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα, και η συζήτηση αντί να εστιαστεί στο γεγονός της δολοφονίας του Κατσίφα, που υποτίθεται ότι ήταν το αντικείμενο της εκπομπής, αλλά και στις απαράδεκτες δηλώσεις του Έντι Ράμα, κατέληξαν να συζητούν για την απομάκρυνση των Κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν στον πόλεμο του 1940-1941.


Επί πολλά χρόνια, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι ασκούσαν πιέσεις να μη προχωρήσει η αναζήτηση και ταφή των ηρώων του Μετώπου με γελοία επιχειρήματα. Καθηγητής Πανεπιστημίου υποστήριζε στην κρατική τηλεόραση ότι οι Έλληνες δεν έχουν πεσόντες στην αλβανική επικράτεια και ότι τα νεκροταφεία είναι με άδειους τάφους! Με εντελώς αντίθετο επιχείρημα, ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει να ταφούν επειδή πήγαν ως κατακτητές στην Αλβανία.

Σε άλλη συζήτηση στην κρατική τηλεόραση, ενοχλημένος από την απλοϊκή προπαγάνδα, ο πολιτικός αναλυτής, Φατός Λουμπόνια, με άρθρο στην εφημερίδα "Πανόραμα", άσκησε αυστηρή κριτική στην επικρατούσα αντίληψη στην Αλβανία, μίλησε για "παρακμή της εθνικοκομμουνιστικής κουλτούρας" που χαρακτηρίζεται από προπαγανδιστική χειραγώγηση και ψεύδη καθώς και "από μια βρεφική σχιζοφρένεια", σύμφωνα με την οποία, πάντα οι κακοί είναι οι άλλοι.

Τι ήθελε και τα είπε αυτά; Αμέσως υπήρξε απάντηση από φιλοκυβερνητική εφημερίδα με τίτλο "Οι Πουλημένοι". Κατηγόρησε τους "πουλημένους" και την Ελλάδα, η οποία κατ’ αυτήν πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους πουλημένους Αλβανούς, με σκοπό να εξωραΐσει την εικόνα της και να καλύψει την εθνικιστική της πολιτική και τους στόχους της αιώνιας πολιτικής της για την αφομοίωση των Αλβανών. Αυτό είναι άλλωστε το αποτέλεσμα από την περίεργη αποκάλυψη του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, ότι από τα μυστικά κονδύλια πληρώνονται Αλβανοί και Σκοπιανοί πράκτορες.

Βεβαίως, όλ’ αυτά αποτελούν το πρόσχημα και για δικαιολογία των επιθέσεων κατά των Ελλήνων της Αλβανίας. Ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ντ. Μπουσάτι, θεωρεί τους Έλληνες απλώς μια μειοψηφία στην Αλβανία, παραβλέποντας ότι είναι αναγνωρισμένη από τις Διεθνείς Συμβάσεις ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα και πως η ίδια η Αλβανία έχει υπογράψει τη Σύμβαση Πλαίσιο περί μειονοτήτων στην οποία αναφέρεται ως Εθνική.

Ελπίζεται, πως τουλάχιστον όσον αφορά την ελληνική εθνική κοινότητα της Αλβανίας, η Ελλάδα θα αποφασίσει να την προστατεύσει, όχι πάντως με ανούσιες ανακοινώσεις όπως πράττει έως σήμερα.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]