Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές»


To νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο, σημείωναν διπλωματικές πηγές απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφερόμενος στα Ίμια έκανε λόγο για καθεστώς που δεν καθορίζεται επακριβώς από τις διεθνείς συνθήκες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «οι γνωστές θέσεις της Τουρκίας εκφεύγουν από το Διεθνές Δίκαιο και δεν αποτελούν παρά μόνον μειοψηφία του ενός».

Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική βουλή, δήλωσε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησίδων δεν καθορίζεται ακριβώς ούτε στη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, ούτε στη συνθήκη των Παρισίων το 1947, σημειώνοντας ότι «επομένως υπάρχει μια ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».


Ο κύριος Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο ντε φάκτο καθεστώς αυτών των νησίδων μετά την κρίση των Ιμίων, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείται το κυβερνών κόμμα για αυτό. Προκειμένου να λυθούν αυτά τα ζητήματα ο αείμνηστος Ισμαίλ Τζεμ μετά την κρίση των Ιμίων είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.

«Το Γενικό Επιτελείο μας και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Αυτό το θέμα είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, επομένως θα συνεχίσουμε τις μεταξύ μας διαβουλεύσεις. Αν η Βουλή θέλει να ενημερωθεί κεκλεισμένων των θυρών, ευχαρίστως θα το κάνουμε», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Σχόλιο ιστολογίου: Κανείς δεν αμφισβητεί πως το νομικό καθεστώς του αιγαίου είναι απολύτως σαφές. Πόσο σαφής είναι, όμως, η διάθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί αυτό το καθεστώς και μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει στην υπεράσπισή του; Πόσο έχει προετοιμάσει το μέγαρο Μαξίμου τη χώρα, τους πολίτες και -κυρίως- τον ελληνικό στρατό για την υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων, κεκτημένων και συμφερόντων;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου πριν ή μετά την επαίσχυντη "συμφωνία της Μαδρίτης"; Έχει σημασία να μας το διευκρινίσουν αυτό οι τυχοδιώκτες. Ή μήπως δεν γνώριζαν όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση, πού και γιατί προορίζονταν να οδηγηθεί η χώρα μας από τους υπερατλαντικούς "συμμάχους" της, των οποίων πρωτοβουλία ήταν η επαίσχυντη συμφωνία; Για ποιο λοιπόν ακριβώς νομικό καθεστώς του Αιγαίου μιλούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]