Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νεοναζί είχαν «φωλιάσει» στη γερμανική αστυνομία


Πυρήνα πέντε νεοναζιστών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) στους κόλπους της αστυνομίας της Φρανκφούρτης αποκάλυψε έρευνα των Αρχών της Γερμανίας μετά την αποστολή επιστολής με απειλητικό περιεχόμενο σε δικηγόρο τουρκικής καταγωγής, η οποία εκπροσώπησε ισλαμιστές εξτρεμιστές στο πλαίσιο δίκης. «Τουρκικό βρομογούρουνο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εν λόγω επιστολή που εστάλη με fax στη Σεντά Μπασάι Γιλντίζ, με τον αποστολέα του σημειώματος να την απειλεί γράφοντάς της επιπλέον «δεν θα καταστρέψεις τη Γερμανία. Καλύτερα να εξαφανιστείς, όσο προλαβαίνεις να φύγεις ζωντανή, γουρούνα!».

Μιλώντας για την υπόθεση στην εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse», η δικηγόρος ανέφερε ότι αυτό που την ανησύχησε πραγματικά ήταν η αναφορά «σε αντίποινα... θα “καθαρίσουμε” την κόρη σου»! Αξίζει να σημειωθεί πως στο γράμμα αναφέρονταν τόσο η διεύθυνση της δικηγόρου όσο και το όνομα της μόλις δύο ετών κόρης της.


Εγκλήματα

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, η επιστολή έφερε την υπογραφή «NSU 2.0», κάνοντας ευθύτατη αναφορά στην ακροδεξιά ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία είχε διαπράξει 10 δολοφονίες και σειρά άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά την περίοδο 2000-2007.

Αν και πλέον οι τέσσερις νεοναζί αστυνομικοί και η γυναίκα συνάδελφός τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με τη «Sueddeutsche Zeitung» να σχολιάζει: «Είναι κάποιοι λίγοι αστυνομικοί που αμαυρώνουν τόσο άσχημα το όνομα του θεσμού, στον οποίο εργάζονται. [...] Ωστόσο, συχνά στην αστυνομία επιδεικνύεται μια λανθασμένη επιείκεια σε αυτούς τους λίγους. Και γι’ αυτό υπαίτιοι είναι πολλοί».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]