Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στέλεχος VMRO: Να σταματήσει τις απειλές ο Ζάεφ


Εν μέσω σφοδρών αντεγκλήσεων και κατηγοριών εξελίσσεται πλέον η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια. Ο γενικός γραμματέας του VMRO -DPMNE με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του κατηγόρησε τον Ζ. Ζάεφ για απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες δωροδοκίας της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ για προσπάθεια επηρεασμού των βουλευτών της προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ιγκόρ Γιανούσεφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζόρν Ζάεφ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ασκηθεί οποιασδήποτε πίεση στα στελέχη του VMRO-DPMNE.

Ζάεφ: Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος πριν από λίγο του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στα Σκόπια.

«Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.


Η σημερινή ήταν μια ημέρα για γερά νεύρα για το πολιτικό προσωπικό των Σκοπίων.

Αρχικά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στην Βουλή, για τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια πληροφορία μετέδιδε νωρίτερα και το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο πληροφορίες από άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων ανέφεραν ότι πηγές του VMRO-DPMNE διέψευδαν ότι ο Ζάεφ είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για fake news.

Μάλιστα το ΜΙΑ ανέφερε ότι ομάδα βουλευτών του VMRO-DPMNE προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των 2/3 δεν έχει επιτευχθεί και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει τη συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι παραπάνω πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό της πΓΔΜ. Σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει κατά τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές, όταν αυτή ξεκινήσει.

Στο μεταξύ τα ΜΜΕ των Σκοπίων δίνουν μεγάλη έκταση στις δηλώσεις του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με τις οποίες «όσοι αποπλανούν τον "μακεδονικό" λαό, λέγοντας ότι μπορούν να προσφέρουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η συμφωνία Πρεσπών, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στη χώρα τους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο την στιγμη που ο Ζαεφ αναβαλλει την ψηφοφορια ,σημαινει οτι δεν εχει βρει τους 11 "αποστατες".

    Αυτα τα "fake news" αποσκοπουν στο "διαβασμα" της αντιδρασης της κοινης γνωμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]