Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H άμεση απάντηση της Αθήνας μούδιασε την Άγκυρα


Ψύχραιμοι μεν, σε ετοιμότητα δε…
Υποχώρηση της Αθήνας απέναντι στην τουρκική πρόκληση του Barbaros μπορεί να σημάνει την απώλεια της Ελληνικής ΑΟΖ στην Μεσόγειο!!!

Την μέθοδο της άμεσης απάντησης επιλέγει η Αθήνα στις προκλήσεις της Άγκυρας στα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ, μάλιστα για κάθε κίνηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε ανοιχτή γραμμή είναι ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος ξενύχτησε στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση αυτή τη στιγμή, από τις πρώτες ώρες δηλαδή, παρουσιάζεται όπως λένε ανώτατοι αξιωματικοί των ΕΔ, πως η Τουρκία επιδιώκει δυο πράγματα.

Το πρώτο είναι η επέκταση του Casus Belli από το Αιγαίο και προς την Ανατολική Μεσόγειο διότι έχει ενοχληθεί πάρα πολύ από τις συνεργασίες-συμμαχίες της Κύπρου και της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.

Η δεύτερη επιδίωξη της είναι να γκριζάρει μια ακόμη περιοχή μετά τα Ίμια. Όμως οι ίδιες πηγές λένε ότι πλέον τα ίδια λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να επαναληφθούν σε καμία των περιπτώσεων.


Άμεση απάντηση στην Άγκυρα

Η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο κυβερνήτης και το πλήρωμα της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς, ουσιαστικά έφεραν προ τετελεσμένου τον καπετάνιο του Barbaros και τους Αξιωματικούς της φρεγάτας που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο.

Μπορεί από την πλευρά της η Τουρκία να θέλησε με την αποστολή ακόμη μιας μονάδας επιφάνειας να στείλει μήνυμα πως θα προχωρήσει με το έτσι θέλω τις έρευνες, όμως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έδειχνε τις αποφάσεις που είχαν παρθεί με τους πλώες πολεμικών πλοίων σε κοντινές περιοχές. Το αποτέλεσμα ήταν ένα, τόσο το Barbaros όσο και τα τουρκικά πολεμικά ν’αρκεστούν στις περιοχές που κινήθηκαν-παράνομα- εξ αρχής.

Φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου, μαζί με ταχέα σκάφη, εξοπλισμένα σαν αστακοί, έχουν πάρει θέσεις στο Αιγαίο και περιμένουν το στίγμα που θα τους δοθεί για να κινηθούν ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα, απέναντι στο σκηνικό έντασης που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι και κατ’ εντολήν τους ταυτόχρονα και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως και Ανατολικά της Κρήτης ήδη βρίσκονται stand by μονάδες επιφάνειας του Ελληνικού πολεμικού στόλου κι έχουν πάρει ήδη σαφέστατες εντολές από το Αρχηγείο Στόλου και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην “σκακιέρα” της θάλασσας είναι γνωστό σ’ όλους πως η Ελληνική ναυτοσύνη υπερτερεί σε πολλά και πως όσες εκπαιδεύσεις έχουν γίνει για περισσότερο από έναν χρόνο έχουν να κάνουν με παρόμοια περιστατικά αποτροπής εντάσεων και όχι μόνο.

Η συνέχεια τα επόμενα 24ωρα από την πλευρά της Άγκυρας θα κρίνει τις επερχόμενες κινήσεις, βέβαια δεν είναι και παράλογο πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις μιας και κανείς δεν επιδιώκει την ένταση εκτός από την Τουρκία που συνεχώς αναζητά τον τρόπο των προκλήσεων.

Η παράμετρος της ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας

Εντός της ημέρας στο κέντρο εκπαίδευσης ναυτικής αποτροπής στη Σούδα, που γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, θα βρεθούν εκτός της ηγεσίας του Ελληνικού πενταγώνου πλήθος Αμερικανών αξιωματούχων, ανάμεσα τους και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων πολιτειών ο οποίος πολλές φορές έχει στηρίξει την Ελλάδα τονίζοντας προς όλες τις καταθέσεις ότι η χώρα μας αποτελεί τον πλέον σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι λέξεις αυτές του Τζέφρι Πάϊατ, γίνονται πράξη τόσο με τις συνεχείς διμερείς εκπαιδεύσεις ανάμεσα στις Ελληνικές δυνάμεις ειδικών αποστολών και στους Αμερικανούς συναδέλφους τους αλλά και με την εμπιστοσύνη που εκπέμπεται μέσω των συνεργασιών Ελλάδας, Ηνωμένων Πολιτειών.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]