Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε θολό τοπίο η επικείμενη ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ


Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να συνέλθει το κοινοβούλιο στα Σκόπια για να ολοκληρώσει την συζήτηση γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την τροποποίηση του Συντάγματος στην βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σήμερα ή η μετάθεσή της για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε λήγουν και τα χρονικά περιθώρια, θα δείξει εάν έχει αποδώσει το παρασκήνιο που εξελίσσεται εδώ και αρκετές μέρες για την εξεύρεση από τον Ζάεφ των οχτώ “γενναίων” από την κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO DPMNE.

Εάν προχωρήσει σήμερα ο Ζάεφ στην ψηφοφορία σημαίνει ότι ή θα έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για να πιάσει τον αριθμό των ογδόντα βουλευτών, οπότε θα περάσει τις τροποποιήσεις, ή ότι δεν μπόρεσε, οριστικά πλέον, να τους βρει, οπότε δεν έχει νόημα να παραταθεί η συζήτηση και θα εξαγγείλει αμέσως πρόωρες εκλογές.


Στην περίπτωση, όμως, κατά την οποία θα δούμε την συζήτηση να παρατείνεται και την ψηφοφορία να πάει για την άλλη εβδομάδα, σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι η αυγή της Τρίτης μπορεί να «βγάλει μητροπολίτη» αντί για «επίσκοπο» που «βγάζουν» οι έως τώρα μακρές νύχτες του παρασκηνίου στα Σκόπια.

Με άλλα λόγια ο Ζάεφ θα θεωρεί ότι έχει και άλλα περιθώρια να «αποσπάσει» τους οχτώ βουλευτές από το VMRO την ύστατη στιγμή, αν και κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται.

Εάν πάντως δεν κριθούν όλα σήμερα, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Πάλμερ που σπεύδει την Δευτέρα στα Σκόπια για να ενισχύσει το μπλοκ της συμφωνίας θα είναι το τελευταίο όπλο του Ζάεφ.

Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας ενόψει της ψηφοφορίας

Απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του VMRO, ώστε να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του κόμματος Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Μιλόσοσκι. Οπως επισημαίνει, οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα λέει ότι το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες. Περιέγραψε το συγκεκριμένο σώμα ως εργαλείο διώξεων της κυβέρνησης και εκβιασμού των βουλευτών. Ο κ. Μιλόσοσκι επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σταύρος Τζίμας
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου20 Οκτωβρίου 2018 στις 1:10 π.μ.

    Βρέθηκαν οι "80" Σκοπιανοί. Το λόγο τώρα έχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ! Και πρέπει να τον πουν με όλη την ψυχή και τη δύναμη τους. Με όλη την ψυχή και τη δύναμη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ελληνικος λαος εχει δωσει την απαντηση του.

      Απο την αλλη μερια, αυτος ο λαος ψηφιζει προδοτες ,οι οποιοι δεν εχουν ουτε ψυχη ουτε

      συνειδηση.

      Το θεμα ηταν να μην περασει η συμφωνια απο τα σκοπια.

      Διαγραφή
    2. Κα Χατζηθεοδώρου και από την "ελληνική"(???!!!) πλευρά θα βρεθούν οι αποστάτες...!
      έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία...;
      Όταν τους ρωτάς τι είναι αυτά που κάνετε,σου απαντούν διάβασε ιστορία...!!!
      ποια ακριβώς ιστορία...;

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου23 Οκτωβρίου 2018 στις 12:12 π.μ.

      Φυσικά θα βρεθούν και αποστάτες, φυσικά θα βρεθούν και φιλοσκοπιανοί (όρα Κοτζιάς, Τσίπρας!) φυσικά θα βρεθούν και υποστηρικτές του "Ουράνιου τόξου". Είναι όμως όλοι αυτοί Έλληνες; Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ;
      Σίγουρα έχει έρθει η ώρα που σε κάθε έκφανση του βίου μας θα πρέπει να διαχωρίζουμε τους Έλληνες από τους μισέλληνες-ανθέλληνες. Κι εγώ για να δώσω μια νύξη ποιους εννοώ έγραψα τους πρώτους με κεφαλαία στο σχόλιο μου.
      Αν υπάρξει κυβέρνηση ΕΛΛΗΝΩΝ, (γεγονός που προσδοκώ, παρ' όλο που φαίνεται αδύνατον, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι " τα αδύνατα παρ' ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστί", αρκεί βέβαια να κινήσουμε κι εμείς "την χείρα μας") από πάρα πολλούς που σήμερα λογίζονται Έλληνες πρέπει να αφαιρεθεί η ιδιότητα του ΕΛΛΗΝΑ πολίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    4. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου23 Οκτωβρίου 2018 στις 12:24 π.μ.

      Και σε σένα ΕΛΛΗΝΑ Γ.Μ. θέλω να διευκρινίσω την κρυμμένη ίσως έννοια του σχολίου μου, που προφανώς επειδή ήταν πολύ ολιγόλογο, δεν έγινε φανερή: ναι, έδωσε ο λαός την απάντηση του, αλλά δεν την έφτασε στο σημείο να δώσει καρπούς. Και μια προσπάθεια ημιτελής, που δεν έδωσε καρπούς, βλέπουμε ολοφάνερα ότι για το πολικό κατεστημένο δε μετράει.

      Τώρα πρέπει να αναζητήσουμε ΟΛΟΙ αυτόν τον τρόπο δράσης που θα δώσει καρπούς. Μια ιδέα από τον ένα, μια άλλη από τον άλλο, θα δημιουργήσουν το ψηφιδωτό της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ της ακύρωσης της συμφωνίας των "λημνών" ακόμα και de facto. Θα μπορούσαν π.χ. να απαιτήσουν οι Ομογενείς μας, (γιατί εμάς τους "εντός" δε μας υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο το θρασύτατο καθεστώς του 19% -τότε, τώρα πόσο;- που έχει κατσικωθεί στη ράχη μας ), να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, ακόλη καλυτερα δε να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε η Αμφίπολις να αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.

      Και από τον κ. Γ. Καραμπελιά (στη συζήτηση με τον κ. Μάζη στον Ιανό για τη συμφωνία Κοτζιά-Διμιτρόφ) άκουσα μια ιδέα που μου άρεσε πάρα πολύ: να δημιουργηθεί στην Αμφίπολη ή σε κάποια άλλη χαρακτηριστική πόλη της Μακεδονίας, το Δίον, την Πέλλα, τη Βεργίνα, κορυφαίο κέντρο Ελληνικών Σπουδών διεθνούς ακτινοβολίας, που θα διδάσκει και θα προβάλλει το σύνολο του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία του.

      Και επειδή από την ελληνική “πολιτικάνζα” δεν πρέπει να αναμένουμε κάτι τέτοιο ούτε στον 22ο αιώνα, θα πρέπει η Ομογένεια να αναλάβει όλο το πρόγραμμα (project) της δημιουργίας αυτού του κέντρου, με την οικειοθελή χρηματοδότηση όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ, κατά την οικονομική δύναμη και την φιλοπατρία του καθενός.

      Έτσι κερδίζονται οι μάχες διά του πολιτισμού και της "κατάκτησης" της διεθνούς κοινής γνώμης και όχι μόνον με συλλαλητήρια. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνον έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη με την κλοπή και το ψέμα των Σκοπιανών, όταν ολόκληρη η διεθνής κοινή γνώμη κατανοήσει την απάτη τους.

      Και βέβαια θα εξευτελιστούν ηθικά και όλοι οι "πάτρωνες" τους, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και οι Ρώσοι,που υπερακοντίζουν τους Αμερικανούς όσον αφορά τη "Μακεδονικότητα" των Σκοπιανών (κατά το “δύο γαϊδούρια μάλωναν σε ξένον αχυρώνα”!) ως υποστηρικτές μιας βαρύτατης ιστορικής κλοπής.

      Διαγραφή
  2. Κυρία Κατερίνα,ο Καμμένος είπε καθαρά ότι πήραν 2 εκατομμύρια οι Σκοπιανοί για να ψηφίσουν την προδοτική συμφωνία και σκέφτομαι την λαϊκή παροιμία ...Σ' εσέ το λέω πεθερά, για να τ' ακούει η νύφη.. Πεθερές και νύφες υπάρχουν σε όλα τα κράτη, και ρωτώ, είμαι καχύποπτη;
    Ο Ιούδας πρόδωσε τον Κύριό Του για 30 αργύρια, τώρα τα εκατομμύρια αλλάζουν προδοτικά χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]