Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για κατασκοπεία η εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα του iefimerida


Την στιγμή που γνωστότατος δημοσιογράφος, χαρακτηρισμένος και ως "σαρανταπεντάρι" της σημερινής κυβέρνησης, καλοπληρωμένος από την κρατική τηλεόραση, καθώς και κάποιοι άλλοι, στο παρελθόν αποκάλυψαν ολόκληρα δίκτυα πληροφοριών εντός και εκτός της Ελλάδας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και την τύφλωση των ελληνικών υπηρεσιών σε περιοχές μείζονος ενδιαφέροντος (εντός και εκτός Ελλάδας), αλλά και την στόχευση στελεχών και συνεργατών της ΕΥΠ χωρίς να "ιδρώσει" κανενός το αφτί, τη στιγμή που ξεκίνησαν παράνομες διώξεις πολιτών με ανώνυμες διαδικτυακές καταγγελίες (ανύπαρκτων καταγγελλομένων), σήμερα κάποιοι αποφάσισαν πως ένας δημοσιογράφος πρέπει να διωχθεί ως... κατάσκοπος, επειδή αναφέρθηκε σε θέμα που ελάχιστοι πολιτικοί (και εντεταλμένοι - διαπιστευμένοι υπάλληλοι) γνώριζαν. Και οι αρμόδιοι δεν ψάχνουν να βρούνε ποιός διέρρευσε τα "απόρρητα", αλλά προσπαθούν να "εκτελέσουν" τον δημοσιογράφο και να στείλουν το "κατάλληλο" μήνυμα σε όλα τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας, θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το δημοσίευμα του iefimerida, το οποίο αναφερόταν στην ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που φέρει τον τίτλο: «Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας» και προβλέπει:
«Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Μετά την προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανίσει το δημοσίευμα ως αποτέλεσμα του αιτήματος της Ν.Δ. για ενημέρωση στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια, αργά χθες το βράδυ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]