Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν τα μυστικά κονδύλια γίνονται φανερά κονδύλια


Του Σάκη Μουμτζή

Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποτέ δεν πρόκειται να πλήξουμε. Είναι η χαρά των αρθρογράφων και κυρίως των γελοιογράφων. Σε μια οποιαδήποτε χώρα, η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της θα ήταν αντικείμενο σοβαρών πολιτικών αναλύσεων. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μόνον γέλια και σκωπτικά σχόλια.

Γενικώς, τον Α.Τσίπρα τον έχουμε πάρει στο «ψιλό». Και να θέλουμε να τον δούμε αλλιώς, αυτός δεν μας αφήνει. Π.χ. προχθές στο υπουργικό συμβούλιο, δύο κορυφαίοι υπουργοί του παρ΄ολίγο να έρθουν στα χέρια και αυτός με το γνωστό χαμόγελο του είπε στους υπουργούς του: « βλέπετε τι τραβάω με τον Καμμένο και τον Κοτζιά!»Και αυτό το είπε ενώ ο Καμμένος κατηγορούσε τον Κοτζιά για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και ο Κοτζιάς του επέστρεφε τις κατηγορίες.

Τα μυστικά κονδύλια λέγονται έτσι, γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν τον προορισμό τους. Εννοείται πως στα μυστικά κονδύλια δεν υπάρχουν αποδείξεις εισπράξεως, καθώς η ανωνυμία πρέπει να καλύπτει τους παραλήπτες τους. Η ύπαρξη τους αποτελεί μια παγκόσμια πρακτική όχι μόνον των κυβερνήσεων, αλλά και των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και πιθανή, για να μην πω σίγουρη, πηγή διαφθοράς.

Τι έγινε προχθές; Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά πως έλαβε κάπου 50 εκατομμύρια από τον Σόρος για να προωθήσει την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία βέβαια αντιμάχεται ο ίδιος. Ο δε Κοτζιάς έθεσε ζήτημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου του Καμμένου. Δημόσιο ξεκατίνιασμα για τα μυστικά κονδύλια, που αίφνης έγιναν φανερά, και έναν πρωθυπουργό να αναρωτιέται τι τραβά ο κακόμοιρος από αυτούς τους δύο.


Την ίδια ώρα—για να σοβαρευτούμε—στα Σκόπια αυτοί που αντιδρούν στην συμφωνία, επικαλούμενοι την μαρτυρία όλοκληρου υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος, μιλούν για εξαγορά, ουσιαστικά, της συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν γνωρίζω τι συνέχεια θα υπάρξει, αλλά πάντως φαίνεται πως θα είναι σοβαρότερη από αυτήν της εξαγοράς μιας εταιρείας του αντιπροέδρου της FYROM από την ΔΕΗ.

Ο Π.Καμμένος δημοσιοποιώντας την παρέμβαση Σόρος ουσιαστικά δίνει χτύπημα κάτω από την μέση όχι στον Ν.Κοτζιά, αλλά στην ίδια την κυβέρνηση και στην επίσημη πολιτική της στο Σκοπιανό, για να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση. Παράλληλα ανοίγοντας το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων, υπονομεύει μια πάγια πρακτική όλων των κυβερνήσεων. Είναι λογικό να τεθεί θέμα και για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και του δικού του υπουργείου. Μέχρι σήμερα, διαχρονικά, ποτέ η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν έθεσε στην ατζέντα της τα μυστικά κονδύλια. Υπήρχε πλήρης επίγνωση του τι σημαίνουν και γιατί χρειάζονται.

Σήμερα για πρώτη φορά τίθεται το θέμα όχι από την αντιπολίτευση, αλλά από έναν κυβερνητικό εταίρο. Επιπολαιότητα; Σκοπιμότητα; Απόγνωση; Το αποτέλεσμα μετρά και αυτό είναι η περαιτέρω γελοιοποίηση ολόκληρης της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Συγχρόνως, φανερώνει πως οι κυβερνώντες είναι αδίστακτοι και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για την πολιτική τους επιβίωση.

ΥΓ. Λέτε η ανάληψη του υπουργείου των Εξωτερικών από τον Α.Τσίπρα να έχει σχέση με τα μυστικά κονδύλια, που ο Καμμένος τα έκανε φανερά;

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]