Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται το Barbaros


Σε επιφυλακή το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Σε επιφυλακή βρίσκεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τις τελευταίες ώρες καθώς το τουρκικό Barbaros κινείται στην οριογραμμή της ελληνική υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Κάθε φορά που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος επιλέγει να περάσει έστω και κατ’ελάχιστον εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» που βρίσκεται εκεί εδώ και πάνω από 48 ώρες, δίνει εντολή στο τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει καθώς δεν έχει άδεια και οποιαδήποτε δικαιοδοσία για να κάνει έρευνες.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στην φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και το ερευνητικό τουρκικό Barbaros, όταν το δεύτερο πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης.

Η διοίκηση της φρεγάτας, όπως αναφέρει το hellasjournal κάλεσε το Barbaros να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την Τουρκία, το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε ξανά και απομακρύνθηκε.
ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Barbaros:
(χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Το Barbaros τελικά βλέποντας την Ελληνική φρεγάτα και την ετοιμότητα που έδειξε εξ αρχής το πλήρωμα της, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί για την επιτήρηση και αυτό ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η διαδρομή του ερευνητικού σκάφους Barbaros τις τελευταίες ώρες


Όπως αναφέραμε, η Τουρκία με την NAVTEX 1032/18 που εξέδωσε παράνομα ο αναρμόδιος Σταθμός της Αττάλειας, δεσμεύει μεγάλη περιοχή, η οποία επικαλύπτει το Οικόπεδο 4 της Κυπριακής ΑΟΖ και μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εδω χρειαζεται πολλη προσοχη γιατι η προπαγανδα θα παιξει σημαντικο ρολο στον τομεα της

    ψυχολογιας.

    http://greeknation.blogspot.com/2018/10/tass_19.html

    "Πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας προσπάθησε να παρέμβει στο έργο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

    Η ελληνική φρεγάτα προσέγγισε το πλοίο «Barbaros Hayreddın Paşa», το οποίο ασχολείται με σεισμολογικές μελέτες στην υφαλοκρηπίδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Τουρκίας, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.

    Μία πιθανή κλιμάκωση της κατάστασης παρεμποδίστηκε από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που έφθασαν στη σκηνή του συμβάντος.

    Ακολούθησε αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών «Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να αποφύγει δράσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο."


    Συμπερασματα:

    Η Ρωσια ,δυστυχως λογω ηλιθιοτητας των πολιτικαντηδων μας,υποστηριζει ξεκαθαρα την Τουρκια με το

    να αποκαλει την περιοχη νοτιοανατολικα της Κρητης ως "υφαλοκρηπίδα της αποκλειστικής

    οικονομικής ζώνης της Τουρκίας".

    Δευτερον, δινεται η εντυπωση πως εμεις ειμαστε οι επιτιθεμενοι και οι τουρκοι υπερασπιζονται τα

    δικα τους χωρικα υδατα.

    Τριτον, υποτιθεται οτι με την επεμβαση τουρκικων ναυτικων δυναμεων αποκατασταθηκε η ταξη.

    Τεταρτον, προβαλλεται μια ανυπαρκτη ηθικη ανωτεροτητα των τουρκων μεσω της "συστασεως" να μην

    ειμαστε ΕΜΕΙΣ οι προκλητικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]