Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή


Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια καθώς όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στην Βουλή, για τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο πληροφορίες από άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι πηγές του VMRO-DPMNE διαψεύδουν ότι ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για fake news.

Το 1ΤV επικαλείται κοινοβουλευτικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες το κοινοβούλιο θα παράσχει την πλειοψηφία των 2/3 για τις συνταγματικές αλλαγές, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο της πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ωστόσο και το 1TV σημειώνει ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ή αν θα αναβληθεί για άλλη ημέρα.

Στο μεταξύ τα ΜΜΕ των Σκοπίων δίνουν μεγάλη έκταση στις δηλώσεις του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με τις οποίες «όσοι αποπλανούν τον "μακεδονικό" λαό, λέγοντας ότι μπορούν να προσφέρουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η συμφωνία Πρεσπών, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στη χώρα τους».

Εάν δεν πρόκειται για ένα (υποστηριζόμενο από διάφορους παράγοντες) "παιχνίδι" των ΜΜΕ, τότε αυτή η πλειοψηφία του Ζάεφ θα πρέπει να αποδειχτεί μέσα στην Βουλή. Έως τότε...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]