Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "απόλυση" Κοτζιά φέρνει αποκαλύψεις


Ο Κοτζιάς ανάβει φωτιές: Όποιος ρίχνει λάσπη, αυτός έχει βρόμικα χέρια
Ο Νίκος Κοτζιάς είναι φανερά ενοχλημένος από τα όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώπιον όλων των μελών της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην ΥΠΕΞ ότι διαχειρίστηκε μυστικά κονδύλια του υπουργείου αλλά και άλλα, πολλά εκατομμύρια που ήρθαν από τον Τζορτζ Σόρος

Παρά το γεγονός ότι οι τελετές παραλαβής – παράδοσης δεν βγάζουν σχεδόν ποτέ ειδήσεις, εντούτοις αυτή που θα γίνει το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Νίκου Κοτζιά, θα έχει ενδιαφέρον.

Τα όσα έχουν γίνει μετά την παραίτηση του τελευταίου, το βορβορώδες τοπίο που έχει διαμορφωθεί με τη «λάσπη στον ανεμιστήρα» που εκτοξεύεται και ο… ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του πρώην ΥΠΕΞ μπορεί να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι φανερά ενοχλημένος από τα όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο για τις καταγγελίες που απηύθυνε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος. Ενώπιον όλων των μελών της κυβέρνησης ο υπουργός Αμυνας ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην ΥΠΕΞ ότι διαχειρίστηκε μυστικά κονδύλια του υπουργείου αλλά και άλλα, πολλά εκατομμύρια που ήρθαν από το εξωτερικό, από ΜΚΟ που ελέγχει ο Τζορτζ Σόρος.

Η κατηγορία ήταν βαριά και όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη βαρύτερη εξαιτίας των διαρροών σε βάρος του Κοτζιά. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής του «ΠΡΑΤΤΩ» μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποφάσισε να μιλήσει. Και τα όσα είπε προκαλούν τρόμο σε όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Μιλώντας καταρχάς για τον Καμμένο είπε πως το υπουργείο Άμυνας δεν διαδραματίζει ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά οφείλει να υπερασπίζεται τις επιλογές της διπλωματίας. Τόνισε πως η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».


Εκανε μάλιστα λόγο για «οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα».

Κατά Καμμένου

«Απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός», είπε και όλοι κατάλαβαν που πήγαινε η κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά στα μυστικά κονδύλια ήταν ακόμη πιο επιθετικός: «Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους».

Είναι φανερό ότι λόγω χαρακτήρος και ο Κοτζιάς και ο Καμμένος μπορούν να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση και να βγάλουν πολλά άπλυτα στη φόρα θέλοντας να επικρατήσουν σ’ αυτό το άτυπο πολιτικό μπρα ντε φερ. Και είναι σίγουρο ότι από εδώ και στο εξής τα επεισόδια θα είναι πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του ΠΡΑΤΤΩ προσήλθε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά (Α" Πειραιώς) αλλά όχι και ο Νίκος Τόσκας. Πληροφορίες που ήθελαν να δίνουν το «παρών» και άλλοι βουλευτές, δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο μεν Γιάννης Καραγιάννης (Ιωαννίνων) βρίσκεται στη Γενεύη στην παγκόσμια διακοινοβουλευτική IPU ενώ αύριο πρωί πετάει για Λονδίνο, ο δε Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνης) μετέβη στην εκλογική του περιφέρεια.

Τα Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]