Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε περιμένει σαν το κοράκι την Καγκελαρία!


Έσταξε χαιρέκακα φαρμάκι για τη Μέρκελ και αναμένει υπομονετικά τις ευρωεκλογές. Ποιοι δελφίνοι θέλουν την ηγεσία του CDU

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη

Κάποιοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν, όταν αποχωρούσε από το υπουργείο Οικονομικών, βιάστηκαν να πουν πως «ο Σόιμπλε με την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ περνά στα αζήτητα». Εκείνοι που γνωρίζουν όμως καλά τον πρώην «τσάρο» της γερμανικής οικονομίας ήξεραν πως ο Σόιμπλε παραμένει «σκληρός παίκτης» στις εξελίξεις στη χώρα.

Χθες -σχεδόν... χαιρέκακα- δήλωνε πως η Ανγκελα Μέρκελ έλαβε τη «σωστή απόφαση στη σωστή στιγμή», αναφερόμενος στην ανακοίνωση της καγκελαρίου να αποχωρήσει από το αξίωμα στις εκλογές του 2021. Ωστόσο, αφού τόνισε πως η Μέρκελ παραμένει ακόμη αρκετά ισχυρή και αφού τη χαρακτήρισε την «πλέον επιτυχημένη αρχηγό κυβέρνησης στην Ευρώπη εδώ και μία δεκαετία», δεν παρέλειψε να ρίξει τα «καρφιά» του λέγοντας με νόημα πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το αν η τρέχουσα νομοθετική περίοδος θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Κρυφός πόθος

Η τοποθέτησή του βέβαια απλά έρχεται να επιβεβαιώσει τις «κακές γλώσσες» που θέλουν τον Σόιμπλε να λέει «ναι» να αναλάβει καθήκοντα «μεταβατικού καγκελάριου» στη χώρα, αν στις επικείμενες ευρωεκλογές έρθει νέο εκλογικό χαστούκι για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).


Τότε λοιπόν η Μέρκελ, λόγω εξελίξεων, θα υποχρεωθεί ίσως να εγκαταλείψει πρόωρα την Καγκελαρία και μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές πιθανόν ο Σόιμπλε να κρατούσε το τιμόνι της χώρας.

Την ίδια ώρα χθες η σεναριολογία για τον ή τη διάδοχο της Μέρκελ στον «θρόνο» του CDU καλά κρατούσε. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε την Τρίτη ο 62χρονος Φρίντριχ Μερτς, πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική το 2009 και λογίζεται ως «άσπονδος φίλος» της καγκελαρίου, την οποία κατηγορεί για «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του CDU.

Τα χαρακτηριστικά του; Ανήκει σε εκείνους που συχνά έχουν εκφραστεί επικριτικά για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» έλεγε τον Ιανουάριο του 2017, ενώ εν πολλοίς διατυπώνει απόψεις ανάλογες με του Σόιμπλε. Απέναντί του βέβαια ως αντιπάλους για τη θέση θα βρει άλλους δύο δελφίνους, τη λεγόμενη και «μίνι Μέρκελ» γενική γραμματέα του κόμματος Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Η λίστα των υποψηφίων, βέβαια, όσο περνά ο καιρός θα μεγαλώνει διαρκώς...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φυσικά και περιμένει σαν κοράκι την κακγκελαρία ο Βολφγκανγκ!
    Περιμένει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο (με όπλα...) και δεν έγινε αυτός καγκελάριος!!!

    από το μακρινό 2000
    https://imgur.com/d4Ay046

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]