Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT για Α. Τσίπρα: Από «Λένιν του Αιγαίου» αγαπημένος του κατεστημένου της Ε.Ε


Στην ιστορία μετάλλαξης του Αλέξη Τσίπρα από «Λένιν του Αιγαίου σε αγαπημένο παιδί του κατεστημένου της Ε.Ε» αναφέρεται σημερινό άρθρο των Financial Times με αφορμή τα διδάγματα που μπορούν να αντλήσουν οι Βρετανοί ενόψει του Brexit από την ελληνική μάχη διάσωσης.

Στο άρθρο γίνεται μια αναδρομή της ελληνικής κρίσης και τις πιέσεις που δέχτηκε η κοινωνία της χώρας από την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι σήμερα και καταλήγει μεταξύ άλλων στην ιστορία και την καριέρα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Κάποτε τον φοβόντουσαν στις πρωτεύουσες της ΕΕ ως ένα είδος Λένιν του Αιγαίου. Τώρα είναι ο αγαπημένος του κατεστημένου της ΕΕ, όχι μόνον γιατί κατάπιε το φάρμακο της διάσωσης και βοήθησε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Τα περισσότερα χειροκροτήματα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον τα κερδίζει για την πρωτοβουλία επίλυσης της κόντρας της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό».

Eξάλλου, το άρθρο των FT αναφέρεται με αφορμή την ιστορία της κρίσης από το 2009 και στο γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας εγκαταλείψει τα ακραία πειράματά του στην εξουσία το πρώτο ήμισυ του 2015, δεν είναι πλέον ένα αντισυστημικό κόμμα, αλλά ο φυσικός αντικαταστάτης του ΠΑΣΟΚ».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]