Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση (στη Μεσόγειο) για εσωτερική χρήση καλλιεργεί η Άγκυρα


Συντηρεί το σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ο Tούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Fatih Donmez, στέλνοντας μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία πως «αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο υπουργός σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε.

Η ανακοίνωση αυτή της Άγκυρας σχετίζεται με το διπλό γεγονός ότι αρχίζει η έρευνα της EXXON-MOBIL στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και η διμερής Κύπρο- Ισραηλινή αεροναυτική άσκηση στα όρια του FIR Λευκωσίας και της Κυπριακής ΑΟΖ, που δεν αφήνει περιθώρια για το ποιοι στηρίζουν έμπρακτα τα Κυπριακά συμφέροντα στην περιοχή, μπλοκάροντας τις αθέμιτες εκβιαστικές πρακτικές της Άγκυρας.

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία και τις δραστηριότητες του «Πορθητή», ενδιαφερόμενες κυρίως στο να μην προχωρήσει σε περιοχές που αποτελούν κυρίαρχες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δυο χωρών και ειδικότερα νοτίως του Καστελόριζου. Εξάλλου, η έρευνα καθαυτή γίνεται «για τα μάτια» των τούρκων πολιτών μιας και οι δυνατότητες του συγκεκριμένου σκάφους δεν μπορούν να υποστηρίξουν το είδος της έρευνας που επιθυμούν στην Άγκυρα καθώς απουσιάζει μεγάλος αριθμός του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]