Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επικρίσεις των Σκοπιανών για τα συνθήματα στην παρέλαση


Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και οι παρατηρήσεις των Σκοπιανών, το μήνυμα του Αντετοκούνμπο και οι νέο-γενίτσαροι στη Β. Ήπειρο

Ο Παντελής Μάικος, υπουργός του Ράμα και πρώην πρωθυπουργός, εξέμεσε αισχρό ανθελληνικό λόγο, καίτοι ο ίδιος ελληνικής καταγωγής μεταμορφωθείς σε γενίτσαρο. Το 1999, όταν ήταν πρωθυπουργός, έκανε χρήση της ελληνικής του καταγωγής για να γεννήσει η γυναίκα του. Τότε ο Κώστας Σημίτης έστειλε ένα C-130 στα Τίρανα για να τη μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι χειρότεροι πολέμιοι της Ελλάδας στα Βαλκάνια είναι οι νέο-γενίτσαροι, που ομού με τους αποδομητές της ιστορίας, τόχουν βάλλει φαίνεται σκοπό πώς να βλάψουν τον ελληνισμό.

Από σλαβικό δημοσίευμα, για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: «Μέρος στρατιωτών αποστράτων της ειδικής μονάδας του Ελληνικού Στρατού, φώναζαν "Η Μακεδονία είναι Ελληνική!", καθώς περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

» Σύμφωνα, όμως, με τη Συμφωνία των Πρεσπών -γράφει το δημοσίευμα- κανείς δεν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να μονοπωλεί το όνομα "Μακεδονία"».

Τι συμφωνία υπέγραψε εις βάρος του ελληνισμού, ο πρώην ΥΠΕΞ, και δηλώνει υπερήφανος γι’ αυτήν; Εκχώρησε την ελληνική ψυχή στους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων, και αντί να νιώθει ενοχή, θέλει να πείσει εαυτόν κι εμάς ότι έπραξε το σωστό;


Αναρωτήθηκε ποτέ, αν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί το "κτήμα" των παρελθόντων, των σημερινών και των επόμενων γενεών, σαν να ήταν κληρονομιά από τον μπαμπά του; Δεν ένιωσε ούτε στιγμή, ότι σήκωνε στους ώμους του το βάρος πολυχιλιετούς ιστορίας; Πώς μπορείς να το σχολιάσεις αυτό και τι χαρακτηρισμούς να αποδώσεις;

Αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα να συμπεριφερθεί κάποιος με τέτοια πολιτική ανευθυνότητα. Πάντως, το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε κανέναν από τον πολιτικό κόσμο τι πήγαινε να υπογράψει, ίσως δείχνει ότι κατανοούσε πως πρόκειται για επαίσχυντη συμφωνία, και δεν ήθελε να τον σταματήσουν. Για αμετάφραστη ονομασία μιλούσε, και άλλα μας έλεγε για την εθνικότητα.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων, αύριο, Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις έξι το απόγευμα θα σηματοδοτήσει την καθιέρωση απευθείας πτήσεων μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας από την ελληνική αεροπορική εταιρεία "Aegean Airlines" όπως ανακοίνωσε η "TAV Μακεδονίας", ανάδοχος των αεροδρομίων των Σκοπίων και της Αχρίδας. Η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του χειμώνα, θα πετάει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Τρίτη.

Είπε ο Αντετοκούνμπο: «Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο, μορφώθηκα, έκανα φίλους, ξεκίνησα να μαθαίνω το μπάσκετ. Θα την κουβαλάω πάντα μέσα μου, γιατί όλοι ξέρουμε πως ο κάθε άνθρωπος είναι πάνω από όλα τα… βιώματά του».

Αυτά τα λόγια μπορεί να τα πει ένας μαρξιστής της Αριστεράς; Αν τα πει θα τον διαγράψει ο Φίλης και οι ομοϊδεάτες του, που υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε σχέση με τους Έλληνες, αλλά μας έκαναν χάρη οι Ευρωπαίοι το 1821 και μας έδωσαν… ψευδώνυμο!

Το λέμε συνέχεια εδώ. Ότι δεν τελειώνει τόσο ομαλά η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων. Ξεκινά προδικαστική διαδικασία κατά του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που δεν έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το διάταγμα για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας. Ο Ιβάνοφ με τους μακεδονίζοντες θα αφήσουν έτσι το ζήτημα;

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]