Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eurostat: Παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία στην ΕΕ η Ελλάδα


Συνεχίζει να έχει την υψηλότερη ανεργία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Ιούλιο το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας παρέμεινε αμετάβλητο στο 19% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθούσε η Ισπανία με 14,9%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονταν η Τσεχία (2,3%), η Πολωνία και η Γερμανία (3,4%).

Συνολικά στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2018 η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 8,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην Ε.Ε. η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,7%, στο κατώτερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000. Ένα χρόνο πριν, το Σεπτέμβριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. των 28 ήταν 8,9% και 7,5% αντιστοίχως.

Συνολικά το Σεπτέμβριο καταγράφονται 16,574 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,153 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Η Eurostat αναφέρει ότι η Ελλάδα ήρθε τρίτη σε μείωση της ανεργίας μέσα σε έναν χρόνο, μετά την Κύπρο και την Κροατία, καταγράφοντας πτώση από 20,9% τον Ιούλιο του 2017 σε 19% τον Ιούλιο του 2018.


Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στους 898 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,1% και στις γυναίκες στο 23,7%.

Αρνητικά πρωτεία συνεχίζει να καταγράφει η χώρα μας και στην ανεργία των νέων. Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα φθάνει το 37,9%, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (34,3%) και η Ιταλία (31,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία και στη Γερμανία (6,3%) και στην Ολλανδία (7,5%).

Συνολικά, τον Σεπτέμβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,8% και στην ΕΕ στο 14,9%.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]