Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο. Τσελίκ: Η απάντηση της Τουρκίας θα είναι σκληρή αν τεθεί θέμα 12 μιλίων


Συνεχίζει να υψώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ να εκτοξεύει απειλές σχετικά το ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Ειδικότερα, ο κ. Τσελίκ δήλωσε σήμερα ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια της Ελλάδας να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα θα συναντήσει τη σκληρή απάντηση της Τουρκίας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του AKP αναφέρθηκε στο casus belli, διαμηνύοντας ότι «θέλω να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

Τέλος αναφέρθηκε και στις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος, αναφέροντας ότι «το έβδομο οικόπεδο που αναφέρουν έχει σαφείς συντεταγμένες. Είναι μια περιοχή στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και εν πρέπει να διεκδικούν δικαιώματα εδώ».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]