Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους!!! Νάτο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…

Έγινε αυτό που σχεδίαζαν πάντα…

Του Α. Ανθόπουλου

Χρόνια τώρα το ΝΑΤΟ ήθελε να μπει και να εγκατασταθεί στο Αιγαίο, να δημιουργήσει μια βάση στο Αιγαίο, στην “ελληνική λίμνη” του Αιγαίου όπου, μέσω αυτής, η Τουρκία θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα και ωραία στα ονειρεμένα νερά.

Αυτό είναι το σχέδιο προ πολλού επεξεργασμένο, ένα σχέδιο για την στρατιωτική ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο (αργότερα θα έρθει και η εφαρμογή της συμπλήρωσης του σχεδίου, δηλαδή την “μοιρασιά” του Αιγαίου!) υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, θα έχει προσεχώς αρχηγό έναν Τούρκο!

Όλα είναι μέρος του πάζλ…

Επειδή από μόνη της η Τουρκία δεν θα μπορούσε να “χωθεί” στο Αιγαίο και οι παρουσίες της ως τώρα μόνο σαν ένα είδος “πειρατικές εφορμήσεις”, πρόσκαιρες, θα μπορούσαν να γίνουν και να μείνουν, το “σχέδιο Συρία” κατασκευάστηκε ακριβώς για να πραγματοποιηθούν δυο καταστάσεις: 1) η υπερίσχυση και η είσοδος της Τουρκίας στο Αιγαίο, και 2) η ακύρωση και απαξίωση της Ελλάδας.

Η Τουρκία λοιπόν “βάζει φωτιά” στη Συρία έχοντας από πίσω της τις ΗΠΑ, οι οποίες μη μπορώντας βέβαια να κάνουν μόνες τους πάλι και στη Συρία ό, τι είχαν κάνει στο Ιράκ, κρύβονται πίσω από την ‘Αγκυρα.

Η ανακατωσούρα που δημιούργησε η Τουρκία στη Συρία προκάλεσε όχι μόνο μια βιβλική μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών αρχικά από τη Συρία, αλλά και, στη συνέχεια, μέσα στην “ανωνυμία” της γενικευμένης τεράστιας ροής, επίσης από Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν, Μαρόκο, Λιβύη, κλπ. κλπ., όπως προέβλεπε η εξέλιξη του σχεδίου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν σαν πρώτο προορισμό την Ελλάδα και την Ιταλία. Στην ουσία η Ιταλία ήταν ένα “καμουφλάζ” για να μην υποπτευθεί κανείς τον αληθινό σκοπό: ήταν ένα είδος αντιπερασπισμού, μια στάχτη στα μάτια.

Όταν η οργάνωση απέκτησε την δύναμη που ήθελε και εξαπλώθηκε παντού, τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου: ξαφνικά έπαψαν οι καραβιές προς την Λαμπεντούζα και την Σικελία (τώρα κανείς δεν αποβιβάζεται εκεί!), δεν βλέπουμε πια στην ιταλική τηλεόραση τις σκηνές που βλέπαμε το 2015, και εντελώς ξαφνικά όλοι, μα όλοι οι “πρόσφυγες” και “μετανάστες” από τις παραπάνω χώρες και από άλλες ακόμη της μαύρης Αφρικής κουβαλούνται στην Τουρκία για να διοχετευτούν αδιακρίτως όλοι στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Ρόδο. Αλήθεια, γιατί κανείς δεν διερωτάται τί έγινε και δεν πηγαίνει πια κανείς στην Ιταλία;

Αυτή ήταν η βασική αξιοποίηση και αναβάθμιση της Τουρκίας μέσα στο σχέδιο: ξαφνικά η Τουρκία έγινε ο ρυθμιστής της όλης κατάστασης, εκείνος που ή σώζει ή καταστρέφει!! Η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η ΕΕ έκαναν καλή δουλειά. Και φυσικά το θύμα δεν μπορούσε να είναι παρά η Ελλάδα, η οποία, υπό το βάρος μια εξοντωτικής οικονομικής κρίσης, από τη μια, και μιας άνευ προηγουμένου εισβολής μουσουλμάνικου πληθυσμού, από τη άλλη, αμφότερα ανεξέλεγκτα “φαινόμενα”, ήταν φυσικό να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το σοκ και να αντεπεξέλθει σε υποχρεώσεις που της φόρτωσαν.

Οι”πρόθυμοι” της ΕΕ, με επικεφαλής την Γερμανία, και οι ΗΠΑ, αφεντικό του ΝΑΤΟ, έριξαν την φαεινή ιδέα της επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να σώσουν δήθεν την Ελλάδα και να “ελέγξουν” την ροή προσφύγων που αμολά η Τουρκία. Η τελευταία κερδίζει τα πάντα: παίρνει πολλά λεφτά από την ΕΕ για να σταματήσει δήθεν τους “μετανάστες” και “πρόσφυγες”, αλλά δεν το κάνει γιατί ξέρει πως αν δεν το κάνει, θα έρθει το ΝΑΤΟ που όχι μόνο θα “καθαρίσει” (δήθεν) αλλά και προπαντός θα της επιτρέψει και θα της δώσει το δικαίωμα να βολτάρει στο Αιγαίο.

Η “εξέλιξη ΝΑΤΟ” είναι και η μόνη που, χωρίς φασαρίες και εντάσεις και ενστάσεις, φέρνει μαζί της την “κατάληψη” του Αιγαίου, το οποίο με άλλον τρόπο μή πολεμικό δεν θα μπορούσε να φύγει από τον έλεγχο της Ελλάδας. Το σχέδιο τα προβλέπει -!

Έτσι σε λίγο τα νατο-ικά πλοία, μεταξύ των οποίων κάποια μέρα θα είναι και τα τούρκικα(!), λένε πως θα σταματήσουν την παράνομη ροή των παράνομων μουσουλμάνων, μια ροή που ήδη βρίσκονταν μέσα στο σχέδιο πολέμου στη Συρία.

Τώρα, τα πλοία του ΝΑΤΟ θα “τσαλαβουτάνε” μεταξύ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Θεσσαλίας-Έύβοιας ψάχνοντας πρόσφυγες και μετανάστες εκεί όπου δεν υπάρχουν ή θα κινούνται μόνο μεταξύ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου και τα τούρκικα παράλια, όπου βρίσκονται οι “φυγάδες” απ΄πο τις χώρες τους;!

Στην πρώτη περίπτωση το ΝΑΤΟ θα διώξει την Ελλάδα από το Αιγαίο (και κακό του κεφαλιού της που δέχθηκε να έρθει το ΝΑΤΟ ενώ μπορούσε να αρνηθεί και να βάλει βέτο!), με μεγάλη χαρά της Τουρκίας. Στην δεύτερη περίπτωση, θα είναι η σωστή κίνηση για να πάψει η Τουρκία (!) να πλημμυρίζει με μουσουλμάνους την Ευρώπη. Αυτή είναι η ελπίδα!

Σε μερικές μέρες θα δούμε ποια θα είναι η μοίρα που επεξεργάζονται για την Ελλάδα. Στην πρώτη περίπτωση, τα νατο-ικά πλοία θα αποκτήσουν μια δεύτερη βάση στην Ελλάδα, μετά από εκείνη στη Σούδα, έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μελλοντικής βάσης σε ρωσικά πλοία. Κι απ’ αυτή τη δεύτερη βάση άντε μετά να τους διώξεις! Ενώ στη δεύτερη περίπτωση ίσως η Ελλάδα να μπορέσει να ανασάνει λίγο με τον μετριασμό της εισβολής, αν και δεν νομίζω αυτή η δυνατότητα να περιέχεται στο σχέδιο, διότι όχι μόνο το πιο πιθανό, αλλά και βασικό για την Τουρκία και τις ΗΠΑ είναι να συμβεί η πρώτη περίπτωση.

Και όσο αντέξουν όλοι!

Υ.Γ. Ανακοινώθηκε πως από τις 29 Φεβρουαρίου (2016) θα ξεκινήσουν οι περιπολίες από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για – προσέξτε! – “αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων”! Είναι σημαντικές αυτές οι τρεις λέξεις γιατί με τις πράξεις που αυτές υπονοούν, πως στόχος θα είναι “η ταχεία αναχαίτιση των προσφυγικών ροών, η μείωση της παράνομης μετανάστευσης”.

Τώρα ας μας πει κάποιος “ειδήμων”: με “αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση” μπορεί να γίνει “αναχαίτιση”; Ο κοινός νους λέει πως όχι! Και νομίζω πως όλοι οι καλοπροαίρετοι έτσι θα σκεφτούν. Τότε; Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Και κάτι άλλο εξίσου πολύ σημαντικό, που οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν καλά:

Λένε πως τα ελληνικά πλοία θα επιχειρούν “στα χωρικά ύδατα της χώρας” (δηλαδή της Ελλάδας), τα τουρκικά στα παράλια της Τουρκίας (δηλαδή στα χωρικά ύδσατα της Τουρκίας) και τα νατοϊκά θα επιχειρούν ανατολικά από τα ελληνικά νησιά, δηλαδή πού; Ανατολικά από τις Κυκλάδες ή ανατολικά από τη γραμμή Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο; Μπορούμε να το μάθουμε; Ποιος και πότε θα μας το πει;!

Διότι:

1) αν είναι ανατολικά από τις Κυκλάδες, δεν μπορεί να υπάρχει κανένας τόσο βλάκας που να πιστεύει πως οι λαθραίοι (“πρόσφυγες” ή “μετανάστες”) μπορούν να φτάσουν έως εκεί (!!) και να χρειάζεται ειδική ναυτική δύναμη για να τους “αναχαιτίσει”! Πράγμα που σημαίνει πως ανατολικά των Κυκλάδων είναι το σημείο που το ΝΑΤΟ επέλεξε για να κάνει τη δεύτερη βάση του στην Ελλάδα.

2) αν είναι ανατολικά από τη γραμμή των νήσων Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, χρειαζόταν να έρθει το ΝΑΤΟ για να “αναχαιτίσει” τους ως άνω λαθραίους; Δεν αρκούσε η Frontex με τα 11 πλοία της (που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα) και πολύ πιθανόν με μερικά άλλα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού; Τί παραπάνω μπορεί να κάνει η “δύναμη του ΝΑΤΟ”; Και πάλι: ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Αυτό βέβαια απευθύνεται και στην Ελλάδα που απεμπόλησε ελαφρά τη καρδία κυριαρχικά δικαιώματά της. Η Ελλάδα είναι υπόλογος και θα έπρεπε να εξηγήσει με πειστικότητα γιατί τόσο εύκολα μειώνει η ίδια τον εαυτό της!

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]