Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΔΕ σε 10 πυροσβέστες για αναρτήσεις τους στα social media


Δεν βρέθηκαν υπεύθυνοι για τον θάνατο 99 ανθρώπων και κανείς δεν μπήκε στη φυλακή... Στο "Μάτι" δεν είδαν τίποτε κακό στα όσα έκαναν και στα όσα δεν έκαναν. Ψάχνουν, όμως, να επιρρίψουν ευθύνες στους πυροσβέστες που πάλεψαν με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπους, περιουσίες και την αξιοπρέπεια της χώρας...! Αν μη τι άλλο, οι αρμόδιοι αλλά ποτέ υπεύθυνοι, θα έπρεπε να ντρέπονται ή να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, όλοι εκείνοι που αν και δημόσια πρόσωπα δεν επιθυμούν την κριτική για το "έργο" που παράγουν...

Σε περίπου 10 Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις έχει προχωρήσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβέστες με αφορμή αναρτήσεις τους στο Facebook και στα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να ερευνήσει όσα κοινοποίησαν πυροσβέστες, καθώς είχαν γίνει αναφορές τόσο για σχόλια κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, όσο και κατά των κυβερνητικών στελεχών και των χειρισμών που έγιναν στις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι.

Έτσι μετά από έλεγχο των καταγγελιών του υπουργείου, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για περίπου 10 πυροσβέστες και όσα δημόσια έγραψαν.

Όπως δηλώνουν συνδικαλιστές του Σώματος, είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται ΕΔΕ για αναρτήσεις πυροσβεστών οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης, ενώ σχολίασαν στον «Ε.Τ.» πως αντί το Αρχηγείο να προσπαθεί να επιλύσει τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, ασχολείται με σχόλια στα social media.


Ακόμη, ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποία, επιβλήθηκε ποινή στον πυροσβέστη, Νίκο Ρουκούδη για ανάρτηση του στο Facebook στις 25 Ιουνίου, όπου περιέγραψε με συγκινητικό τρόπο την εμπειρία του στο Μάτι, μαζί με μία φωτογραφία του δείχνοντάς τον εμφανώς καταβεβλημένο και βουρκωμένο.

Η ανάρτηση αυτή συγκίνησε με χιλιάδες χρήστες, ο οποίοι κοινοποίησαν στη συνέχεια την ανάρτησή του πυροσβέστη από το Κιλκίς.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο, είχε αντίθετη άποψη, καθώς έκρινε τον πυροσβέστη πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλοντας του μείωση κατά 1/11 στο μισθό του, δηλαδή 100 ευρώ, επειδή εξέφρασε τη θλίψη του δημόσια.

Αναλυτικά η ανάρτησή του πυροσβέστη, Νίκου Ρουκούδη:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ζούμε την αισχρή δικτατορία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπου δεν πρέπει να μιλάει και να αντιδράει κανείς για όσα εγκλήματα διαπράττουν εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού ΄Εθνους. Οσο μας βλέπουν παθητικούς χωρίς δριμείες ριζικές αντιδράσεις στα αίσχη που κάνουν, ένα είναι βέβαιο: θα κάνουν και χειρότερα. Ας σηκώσουμε επιτέλους σύσσωμοι το ανάστημά μας και ας ρίξουμε στον Καιάδα τα ανθελληνικά σκουπίδια, φέρνοντας στην ηγεσία της Ελλάδας γνήσιους ανιδιοτελείς πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φασισμος σε ολο του το μεγαλειο!

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για τα "σχολια" υπανθρωπων κατα του εκλιποντος σμηναγου

    Μπαλταδωρου;

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για τους αθλιους αστυνομικους που πετουν χημικα σε συλλαλητηρια;

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για τα ανθελληνικα σκουληκια του indymedia;

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για τους "αντιφασιστες" που καινε ολοκληρα κτιρια και

    καταστρεφουν δημοσια και ιδιωτικη περιουσια και οι ματατζηδες τους κοιτανε σαν βλακες;

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για "αντιφασιστες" που προτρεπουν τον κοσμο να μην πηγαινει στα

    συλλαλητηρια, αναμεσα τους και ο "Ρουβικωνας" που επιδιωκει "αντισυγκεντρωσεις";

    ΕΔΕ κανατε ρε ξεφτιλες για τους τουρκους πρακτορισκους που υπονομευουν την εδαφικη

    ακεραιοτητα της Θρακης;

    Ειστε τοσο σιχαμενοι που διωχνετε ακομα και τις μεδουσες με την πρωτη βουτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]