Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπροστά στην ιστορία…


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Ακούγοντας την ομιλία Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συμπέρανα ότι ο πρωθυπουργός πρόσκειται και αυτός στο ρεύμα του Ιστορικού αναθεωρητισμού. Μίλησε για Εθνικό αγώνα για ευρωπαϊκή πορεία, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε και το κλασικό πλέον «Ευρώ ή χάος»...

Αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο δηλώσεις οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι πατέρες μας και οι πρόγονοί μας πολέμησαν για το Ευρώ και την ΟΝΕ. Ότι δηλαδή οι πρόγονοι μας το 21 η το 12 η το 40 δεν πολέμησαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ, αλλά υπέρ μιας νομισματικής ένωσης! Πλήρης αναθεώρηση της ιστορίας και όσων ξέραμε για τα ιερά και όσια της φυλής μας...

Για μια ακόμα φορά το πολιτικό κατεστημένο της χώρας επιχειρεί να εκβιάσει ψυχολογικά τον Ελληνικό λαό απειλώντας με πείνα και φτώχεια κα για μια ακόμα φορά το πολιτικό κατεστημένο της χώρας υπόσχεται πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν επώδυνα μέτρα...

Αλλά σε κάθε απόφαση που καλείσαι να πάρεις στη ζωή , σε κάθε κρίσιμη καμπή, οφείλεις πρώτα να αναλογιστείς ποιό είναι το ρίσκο και πόσο μεγάλο είναι το τίμημα.
Ο Αντώνης Σαμαράς μας είπε, φανταστείτε τι θα γίνει αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα. Αυτό μας λένε τρία χρόνια τώρα οι πολιτικοί.
Τι παραπάνω μπορεί να μας συμβεί;
Λένε αν δεν πάρουμε την δόση δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…
Όσες όμως φορές χρειάσθηκε να ψηφιστούνε επώδυνα μέτρα χρησιμοποίησαν τον ίδιο ψυχολογικό εκβιασμό!
Πριν τις εκλογές του Ιουνίου μας έλεγαν ότι τα αποθέματα του κράτους επαρκούν μέχρι Ιούλιο το πολύ. Έχουμε ήδη Νοέμβριο και οι συντάξεις πληρώνονται κανονικά.

Ε λοιπόν, φτάνει η κοροϊδία με την δόση. Από τα 31 δισ. που πρόκειται να πάρουμε (αν βεβαίως πάρουμε ολόκληρο το ποσό και όχι τμηματικά όπως μας έχουν πολλάκις απειλήσει) ένα μικρό έως ελάχιστο ποσό πρόκειται να πάει στην αγορά .
Τα υπόλοιπα πρόκειται να πάνε στις τράπεζες.
Δηλαδή, ο Ελληνικός λαός θα χρεωθεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υποθηκεύοντας τον εθνικό του πλούτο και αποστερώντας από τα παιδιά του κάθε ελπίδα μελλοντικής ανάπτυξης.

Πρόκειται για καθαρή τρέλα ή για καθαρή εθνική προδοσία, αν ισχύουν όσα γράφονται για την υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου και των μελλοντικών εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες βουλευτές πρέπει σήμερα, πριν την ψήφιση των μέτρων, να σκεφτούν πολύ καλά τι θα γράψει η ιστορία.
Αν πράγματι το τίμημα για την καταβολή της δόσης των 31 δισ. και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η ισοπέδωση ενός λαού, η κατάργηση της Εθνικής του κυβέρνησης και η υποθήκευση ολόκληρου του μέλλοντός του. τότε οι επερχόμενες γενιές Ελλήνων θα σβήσουν διαπαντός από την ιστορία του έθνους τα ανάξια ονόματα...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]