Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριωτική Πολιτοφυλακή «πυροβολεί» Κουβέλη

Του Στέφανου Χίου

«Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό... να είναι έτοιμη την κρίσιμη ώρα... Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή... Η Λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται... μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή... η χρεοκοπία αναπόφευκτη... η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θα ακολουθήσει αναπόφευκτα... κοινωνική αναταραχή... αυτό βρίσκεται μπροστά μας».

Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται επίσημα στο ιστολόγιο της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» που συστήνεται ως «αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» (έχει όμως στρατιωτική δομή και οργάνωση και διέπεται από πειθαρχία τάγματος), καθώς και μία από τις τελευταίες συγκεντρώσεις της, που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο, έχουν αναστατώσει τη συγκυβερνούσα Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

Με ερώτηση στο Κοινοβούλιο, την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράφουν οι βουλευτές Μαρία Ρεπούση και Νίκος Τσούκαλης, γίνεται λόγος για «παραστρατιωτικές ομάδες με ακροδεξιά ρητορική» που έχουν στόχο να υποκαταστήσουν τα Σώματα Ασφαλείας, «με στρατολογήσεις και εκπαίδευση πολιτών με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». Οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., με έκδηλη και υπερβάλλουσα ανησυχία, αναφέρουν επίσης ότι «οι πολιτοφυλακές εξαπλώνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενες σε εν ενεργεία άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, λοκατζήδες, εφέδρους, ακόμη και σε ανήλικους μαθητές», ενώ τονίζουν ότι «οι πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται με όπλα airsoft». Μάλιστα, καλούν την Πολιτεία να τις διαλύσει γιατί -κατά τη γνώμη τους- αποτελούν απειλή για το πολίτευμα.

Η οργάνωση «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» απάντησε άμεσα με σκληρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν διάφοροι για το κίνημά μας όπως “συμμορία - παραστρατιωτικοί - φασίστες - εγκληματίες”, τους οποίους όχι μόνο δεν τους αποδεχόμαστε αλλά τους θεωρούμε συκοφαντικούς που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον μας και να πλήξουν το κίνημά μας». Παραδέχονται ότι είναι «Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες», όπως και το γεγονός ότι νομίμως χρησιμοποιούν αεροβόλα όπλα και όχι αληθινό οπλισμό, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με τις Ιδέες, τις Αξίες και τα Ιδανικά που αφορούν την Πατρίδα και το Εθνος μας, καλό είναι να αποδεχτούν επιτέλους ότι δεν θα τους περάσει».

Πάντως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διαδίκτυο ο διοικητής της Βασίλης Ζαφειρίου ανέφερε ότι «η Πατριωτική Πολιτοφυλακή πάντα εντός του πλαισίου του Νόμου και του Συντάγματος -όντας ένα νόμιμο κίνημα- προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους Ελληνες στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων οποιασδήποτε μορφής. Ουσιαστικά προσπαθεί να εμφυσήσει σε αυτούς την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ ημών».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]